Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Antwoorden op de meestgestelde vragen over refurbished iPhones

Auteur: iCreate
0 reacties
iPhone 8


Lees verder na de advertentie

Refurbished iPhones worden met de dag populairder. Niet zo gek ook, want er zitten enorm veel voordelen aan refurbished iPhones. Neem bijvoorbeeld alleen al de prijs. Voor een refurbished toestel ben je veel minder geld kwijt dan wanneer je een nieuwe iPhone aanschaft. Toch merken we dat er soms nog wat onduidelijkheden zijn en dat mensen regelmatig vragen hebben over refurbished iPhones. Daarom geven we in dit artikel antwoorden op de meestgestelde vragen over refurbished iPhones.

Waarom zou ik een refurbished iPhone kopen?

Wil je graag een kwalitatief goede smartphone, maar vind je een nieuwe iPhone te duur? Dan is een iphone refurbished de ideale oplossing. Het bespaart je al gauw tot honderden euro’s in vergelijking met een nieuwe iPhone. Bovendien zijn refurbished iPhones volledig gecontroleerd waardoor je zeker weet dat de iPhone aan de kwaliteitseisen van een nieuwe telefoon voldoet.

Ook krijg je bij de meeste aanbieders van refurbished smartphones garantie op het toestel. Zo krijg je bij Green Mobile 24 maanden garantie. Mocht er binnen die 24 maanden dan toch iets mankeren aan het toestel, dan kun je contact opnemen met de klantenservice om te kijken naar een oplossing.

Is refurbished hetzelfde als tweedehands?

Nee, een refurbished iPhone is niet hetzelfde als een tweedehands iPhone. Dat komt omdat een refurbished iPhone volledig wordt gecontroleerd, onderdelen worden vervangen waar nodig en het toestel wordt in zijn geheel schoongemaakt voordat deze te koop aangeboden wordt.Een tweedehands iPhone ondergaat deze controle niet. Hierdoor weet je bij een tweedehands iPhone niet wat de kwaliteit van het toestel is. Bij een refurbished iPhone weet je dat wel.

Heeft een refurbished iPhone dezelfde kwaliteit als een nieuwe iPhone?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dat hangt er vanaf. Technisch gezien is een refurbished iPhone niet heel veel anders dan een nieuwe iPhone. Echter worden refurbished iPhones in verschillende gradaties aangeboden. Zo kun je meestal kiezen uit:

  • Goed
  • Zeer goed
  • Als nieuw

Het verschil zit hem dan in eventuele krasjes, oneffenheden en deukjes in het toestel. Bij een ‘als nieuw’ variant kun je bijna niet zien dat het toestel gebruikt is. De ‘zeer goed’ variant is in een goede conditie. Dat wil zeggen dat de iPhone er goed uitziet, maar hier en daar wel lichte gebruikssporen heeft. Een refurbished iPhone met een ‘goed’ gradatie is technisch prima in orde, maar heeft de meeste gebruikerssporen van de drie en is daarom ook het goedkoopst in aanschaf.

Dit artikel is een samenwerking.