Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit is nu de goedkoopste iPhone die Apple aanbiedt

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
refurbished iPhone 8 goedkoop


Lees verder na de advertentie

Wanneer je een nieuwe iPhone koopt, hoef je niet een bedrag met drie nullen van je bankrekening af te schrijven. Apple verkoopt nog steeds de iPhone 8, die onlangs in prijs verlaagd is en met € 539 het goedkoopste model is. En het kan ook nog goedkoper, door voor een refurbished iPhone 8 te kiezen.

Refurbished iPhone 8

Om de nieuwe iPhones hangt – net als voorgaande jaren – een stevig prijskaartje. Het vlaggenschip (de iPhone 11 Pro) heeft een startprijs van € 1159 en voor zijn grotere broer betaal je minstens € 1259. Het basismodel (de iPhone 11) is dan met € 809 een stuk goedkoper, maar ook dit heeft niet iedereen over voor een nieuwe iPhone.

Wil je graag minder uitgeven dan vijfhonderd euro maar wél een iPhone hebben die aanvoelt als nieuw? Dan kun je een iPhone 8 refurbished overwegen, waarvoor je € 429 betaalt. Een reburbished iPhone is in principe een tweedehands telefoon, maar dan een waarbij je wél zeker weet dat deze technisch goed in orde is en goed werkt.

Refurbished toestellen zijn voordat ze de verkoop in gaan, helemaal gecontroleerd en grondig schoongemaakt. Kapotte onderdelen worden vervangen en er komt een originele batterij in, waardoor zo’n iPhone 8 aanvoelt als nieuw. Bovendien heb je – in tegenstelling tot wanneer je voor een tweedehandsje gaat – twee jaar garantie. Als er toch iets mis blijkt te zijn met het toestel, dan kun je voor de reparatie dus nog terecht bij de verkoper.


kooptip

Kies je voor een refurbished iPhone, dan hoef je overigens niet voor de iPhone 8 te gaan. Het mooie van de refurbished iPhone 8 is wel dat het nog een relatief nieuw toestel is; Apple lanceerde de iPhone 8 in september 2017. Hierdoor kan de iPhone nog jaren mee, heeft het nieuwe technologie en kan je het nog wel een jaar of drie updaten naar de nieuwste software. Dit geldt ook voor een refurbished iPhone X, die zo’n tweehonderd euro meer kost.

iPhone goedkoop aanschaffen

Veel refurbishers bieden daarentegen ook een goedkopere refurbished iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE en iPhone 7 aan, waarbij je ze soms voor minder dan € 200 (!) op de kop tikt. Klinkt verleidelijk, maar houd er wel rekening mee dat het om vrij oude toestellen gaat. Vaak ondersteunen ze de nieuwste software al niet meer. Ook zit er oude hardware in, waardoor ze langzamer zijn en apps met augmented reality niet ondersteunen. Daarmee zijn de iPhones een stuk minder toekomstbestendig dan de iPhone 8.