Terug naar 10 goede redenen om de iPhone X te kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

10 goede redenen om de iPhone X te kopen

Door Koen van Ekeren15 november 2017 16:003 min. leestijd2

Dat de iPhone X een bijzonder interessante smartphone is, weet je waarschijnlijk wel. Maar wat maakt het vlaggenschip van Apple zo speciaal? Er zijn veel goede redenen om de iPhone X te kopen en in dit artikel zetten we de tien belangrijkste op een rij.

iPhone X

10 redenen om de iPhone X te kopen

1. Een en al scherm

Edge-to-edge-beeldschermen zijn de toekomst en de iPhone X is Apple’s eerste smartphone waarbij het scherm de gehele voorkant bedekt. Het schermoppervlak van de iPhone X is nagenoeg even groot als de iPhone 8 Plus – terwijl de iPhone X een stuk compacter is. Meer scherm in minder telefoon dus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Oled

Tot nu toe hadden alle iPhone-modellen een lcd-scherm, maar de X heeft oled. Het bijzondere aan deze techniek is dat er geen achtergrondverlichting meer nodig is; elke beeldschermpixel geeft zelf licht. En als een pixel zwart moet weergeven, is hij uitgeschakeld. Dit is goed voor de batterij van de telefoon én voor het contrast van het scherm. Zwart is nu ook écht zwart.

3. True Tone

Het scherm van de iPhone X (en dat van de iPhone 8) ondersteunt ook de True Tone-functie die we al kennen van de iPad Pro. Het scherm past zich dan voortdurend aan aan het omgevingslicht. Wanneer er veel daglicht is ogen de kleuren dan bijvoorbeeld anders, dan wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds met een gloeilamp in het donker zit.

4. Face ID

Face ID

De iPhone X ontgrendel je door ernaar te kijken, dankzij Face ID. Dit is niet alleen cool, maar ook veilig. Volgens Apple is de kans dat een willekeurig persoon de iPhone X met Face ID ontgrendelt, één op de miljoen. Ter vergelijking: bij Touch ID is de kans in zo’n geval één op 50.000.

5. Amimoji

Animoji’s zijn leuk. Héél leuk, zelfs. De X is op dit moment de enige iPhone waarmee je de bewegende lachebekjes maakt. Zij bootsen je gezichtsuitdrukking tot in detail na en dat levert erg vermakelijke video’s op.

6. Beste camera

Dankzij nieuwe camera’s op de voor- en achterkant maakt de iPhone X betere foto’s dan ooit. Met TrueDepth-camera maak je haarscherpe selfies met een wazige achtergrond, wat een fraai effect geeft. En beide camera’s aan de achterkant hebben optische beeldstabilisatie – wat heel prettig is als je tijdens het fotograferen een beetje beweegt. Je foto’s zijn dan bijna altijd scherp.

7. 4K-filmopnamen

Met de iPhone X schiet je adembenemende 4K-video-opnamen met 60 beelden per seconden. Het levert bijzonder soepele, scherpe en bijna film-achtige beelden op.

8. Snelle processor

In de X bevindt zich de A11 Bionic-processor. Deze bestaat uit twee prestatie-kernen en vier efficiency-kernen. Ze zorgen dat de iPhone heel snel kan rekenen als dat nodig is, maar ook dat ze energiezuiniger te werk gaan wanneer er weinig te doen is.

9. Draadloos laden

AirPower iPhone X

De X – en ook de iPhone 8 – laad je draadloos op via de Qi-standaard. Dat is de meest gebruikelijke manier voor draadloos opladen van het moment. Zelfs de Ikea verkoopt bijvoorbeeld tafels en lampen met zo’n oplader geïntegreerd. Handig – en ook de reden dat de nieuwe iPhones allemaal een glazen behuizing hebben. Alle nieuwe iPhones ondersteunen overigens ook snelladen.

10. Augmented Reality

Augmented reality is de toekomst. En die toekomst heeft Apple al een beetje in de iPhone X verwerkt. Het toestel heeft een TrueDepth-camera en kan 30.000 infraroodpuntjes op een object projecteren. Dit maakt niet alleen Face ID mogelijk, maar opent ook de weg voor innovatieve AR-apps.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Laurens van Elswijk
Lezer
Laurens van Elswijk

11. Je wilt van je geld af.

Piet
Lezer
Piet

Ok