Terug naar Recordinkomsten voor Apple, maar iPhone-verkoop loopt terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Recordinkomsten voor Apple, maar iPhone-verkoop loopt terug

Door Koen van Ekeren2 februari 2018 11:012 min. leestijd0

88.300.000.000. Zoveel dollars (88,3 miljard) stroomden in de laatste drie maanden van 2017 binnen op de rekening van Apple. Nog nooit waren de kwartaalopbrengsten zo hoog bij Apple, dat inmiddels ruim $285 miljard (!) op kas heeft staan. Maar er was ook minder positief nieuws.

Apple Park

iPhone-verkoop loopt terug

De verkoop van iPhones is namelijk teruggelopen. Apple meldde dat het 77,3 toestellen verkocht. Dit is een daling van 1% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Maar zet je de cijfers in het juiste perspectief, zie je dat Apple hiermee uitstekende cijfers overlegt. De gemiddelde verkoopprijs van een iPhone is namelijk flink gestegen; nu geven consumenten gemiddeld bijna $800 uit aan een iPhone, een jaar eerder was dat nog $695.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De stijging van de gemiddelde verkoopprijs is uiteraard vooral te danken aan de nieuwe iPhone X, die in de Verenigde Staten een startprijs heeft van $999. De telefoon bestaat uit een en al scherm en je ontgrendelt hem door je gezicht te scannen. Volgens verschillende geruchten valt de verkoop van het toestel flink tegen, maar desondanks is de iPhone X sinds november elke week de best verkopende iPhone stelt Tim Cook.

Daarnaast verkocht Apple 13,1 miljoen iPads en 5,1 miljoen Macs. Ruim een tiende van de omzet genereerde het uit diensten, zoals Apple Music. Alle opbrengsten samen waren goed voor een nettowinst van $20 miljard: ook al een record.

Apple investeert $350 miljard

Apple bezit dus $285 miljard aan kasgeld en volgens financieel topman Luca Maestri heeft Apple nu de flexibiliteit om dit kapitaal in te zetten. ‘Dat zullen we in de loop van de tijd doen, omdat het bedrag erg groot is’, zegt hij.

Een groot deel van dit bedrag gaat op aan bijdragen aan de Amerikaanse economie. In de komende vijf jaar pompt het bedrijf liefst $350 miljard in de Verenigde Staten, met onder anderen betalingen aan leveranciers, investeringen in werkgelegenheid en de bouw van een tweede hoofdkantoor.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar