Terug naar Record in de App Store: 1,1 miljard dollar in twee weken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Record in de App Store: 1,1 miljard dollar in twee weken

Door Sven Lamers6 januari 2016 16:312 min. leestijd0

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de App Store in de kerstvakantie 2015 een nieuw record heeft bereikt. Dat kwam met name door Kerst en Nieuwjaarsdag. Op 1 januari werden 144 miljoen dollar in de App Store uitgegeven – de beste dag in de geschiedenis van de App Store. Het vorige record werd pas een week eerder op Eerste Kerstdag opgesteld. In totaal hebben klanten tijdens de kerstvakantie meer dan 1,1 miljard dollar aan apps en in-app aankopen besteedt.

app-store-icon

App Store breekt records

In 2015 lanceerde Apple twee aanvullende App Stores, te weten voor de Apple TV en de Apple Watch. In combinatie met de groei van iOS blijven de App Store-verkoopcijfers maar stijgen. In heel 2015 werden zo’n 20 miljard dollar in de App Store uitgegeven. Dat betekent tegelijkertijd dat Apple zo’n 14 miljard aan ontwikkelaars heeft uitbetaald. Sinds de lancering van de App Store in 2008 heeft Apple zo’n 40 miljard dollar uitbetaald. Volgens het bedrijf is de App Store verantwoordelijk voor meer dan 2 miljoen banen in de VS.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Populairste categorieën

Games, Sociaal netwerken en Amusement waren in de laatste 12 maanden de populairste categorieën in de App Store. Op alle Apple-producten hebben klanten Minecraft: Pocket Edition, Trivia Crack en Heads Up! gespeeld of zijn dankzij Facebook Messenger , WeChat en Snapchat in contact gebleven met familie en vrienden. Games en abonnementsdiensten zoals Clash of Clans en Monster Strike evenals Netflix en Hulu leverden daarbij het meeste geld op.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar