Terug naar Rechtszaak om benodigde opslagruimte iOS 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Rechtszaak om benodigde opslagruimte iOS 8

Door Jelle Mol2 januari 2015 11:442 min. leestijd0

In de VS is Apple aangeklaagd omdat vooraf niet duidelijk vermeld wordt hoeveel ruimte iOS 8 inneemt op een iPhone of iPad. Volgens de aanklagers neemt het besturingssysteem in sommige gevallen bijna een kwart van de totale opslag in, maar wordt daar bij de aankoop van een iOS-apparaat met geen woord over gerept.

Opslagruimte iOS 8

Benodigde opslagruimte

De advocaat stelt dat een groot aantal Apple-klanten tekort wordt gedaan en wordt misleid. Veel gebruikers zouden geen benul hebben van de benodigde opslagruimte voor iOS 8. Apple zou op zijn beurt die onwetendheid misbruiken door betaalde iCloud-opslag aan te bieden aan gebruikers die bijna geen vrije ruimte meer hebben op hun apparaat. In de kleine lettertjes zegt Apple overigens wel degelijk dat de ‘werkelijke, geformatteerde capaciteit lager ligt’, maar om hoeveel GB het precies gaat, wordt niet benoemd. De benodigde opslagruimte varieert namelijk sterk per apparaat en model.

Andere smartphones

De vrije ruimte op iOS 8-apparaten is overigens geen uitzondering als je dit vergelijkt met andere smartphones en tablets. Op Nexus- en Experia-telefoons blijft van 16 GB minder ruimte over dan op een iPhone 5s of 5c. De Surface-tablets van Windows maken het nog bonter: in sommige gevallen is er minder dan 50% van de geadverteerde opslagruimte beschikbaar door allerlei voorgeïnstalleerde apps.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar