Terug naar Rechter: 'Vergoeding Apple aan werknemers te laag'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Rechter: 'Vergoeding Apple aan werknemers te laag'

Door Jelle Mol11 augustus 2014 12:222 min. leestijd0

Apple personeel

Een Amerikaanse rechter gaat niet akkoord met de schikking die Apple, Google, Adobe en Intel wilden treffen met 64.000 werknemers. Met een bedrag van $ 324 miljoen wilden de techgiganten een einde maken aan de rechtszaak die door werknemers was aangespannen vanwege vermeende wervingsafspraken.

Wegkapen van personeel

De bedrijven zouden de afgelopen jaren verboden salaris- en wervingsafspraken hebben gemaakt. Naar verluidt zou Steve Jobs in 2005 een e-mail hebben gestuurd naar Google dat het ‘oorlog was’ indien Google een groep engineers van Apple zou aannemen. De Apple-oprichter zou een grote rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van wervingsafspraken, waarmee werd voorkomen dat de bedrijven getalenteerde werknemers bij elkaar wegkaapten tegen hogere salarissen. Ook zou Eric Schmidt, voormalig ceo van Google, een recruiter hebben ontslagen omdat deze een Apple-medewerker een baan had aangeboden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Schikkingsvoorstel

Eerder gingen de aanklagers akkoord met het schikkingsvoorstel, dat neerkomt op $ 2.000 tot 8.000 per werknemer. De rechter vindt het bedrag echter te laag in vergelijking met een eerdere schikking van Pixar en Lucasfilm. Als de bedrijven niet met een nieuw schikkingsvoorstel over de brug komen, komt de zaak voor de rechter. Dat kan ertoe leiden dat Apple, Google, Adobe en Intel een schadevergoeding van $ 3 tot 9 miljard moeten betalen aan de werknemers.

Apple, Google en Adobe wilden niet reageren, maar Intel gaf aan ‘teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak van de rechter. De zaak wordt volgende maand voortgezet.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar