Terug naar Real Racing 2 HD via iPad op 1080p full-hdtv-scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Real Racing 2 HD via iPad op 1080p full-hdtv-scherm

Door Redactie iCreate29 maart 2011 20:003 min. leestijd0

De iPad is erg leuke gadget voor het spelen van games, maar het is geen gameconsole die je daarvoor op een tv-toestel moet aansluiten, zoals de Playstation en de Wii. Toch kun je ook met de iPad op een groot televisiescherm met een full-HD-resolutie van 1080p van je HD-games genieten.

Apple Digital AV Adapter
Afgezien van de iPad en een full-hdtv-toestel heb je daarvoor alleen nog de optioneel verkrijgbare Apple Digital AV Adapter (€ 39) nodig. Via die adapter sluit je de iPad met een hdmi-kabel aan op een vrije hdmi-poort van je televisie. We namen de proef op de som en sloten op deze manier onze gloednieuwe iPad 2 met de Real Racing 2 HD game aan op een modern 42-inch Panasonic plasma tv-scherm met een verversingsfrequentie van 600 Hz.

1080p maar niet schermvullend
Op de iPad schakelden we Real Racing 2 HD in. Even schrokken we: het 1080p-beeld op de tv stond te flikkeren en nam maar ongeveer driekwart van het schermoppervlak in beslag. Het flikkeren verdween na enkele seconden, gelukkig want de verhalen over flikkerende schermen sinds de update naar iOS 4.3 stonden nog op mijn netvlies gebrand. Hoewel het beeld nog niet echt groot is (dat wordt pas in de volgende major update verholpen), ziet het er indrukwekkend uit. Overigens kon ik, na op de tv wat AV-weergave-instellingen te hebben veranderd, een in de breedte licht opgerekt beeld realiseren dat praktisch het hele scherm opvulde.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPad als stuurwiel
Met Real Racing 2 HD op de tv krijg je een realistisch ogend, flikkervrij  beeld van 30 beeldjes per seconde. De iPad zelf gebruik je om te sturen. Elke stuurbeweging die je maakt, zie je direct – dus zonder vertraging – op het tv-scherm terug. Hetzelfde beeld ook op de iPad is een beetje dubbel, maar Firemint, de ontwikkelaar van de game, schijnt te hebben aangekondigd dat met de volgende update op de iPad het parcours zal worden getoond.

Indrukwekkend mooi, maar…
Mijn aan gameverslaafde zonen krijgen er in elk geval geen genoeg van. De graphics van de circuits, de omgeving en de auto’s zijn erg mooi en natuurgetrouw. Gasgeven en remmen doe je met je duimen en daarvoor heb je een groot aantal instelmogelijkheden, van makkelijk tot moeiljk. Echt een game voor autoliefhebbers. Persoonlijk vind ik het wat raar dat als je ergens tegenaan knalt, je slechts een licht schokje in het beeld waarneemt, alsof je op een kussentje botst. Vergeleken met spelen op de iPhone mis je ook het ‘schokkende’ vibratie-effect.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar