Terug naar Dit moet je weten over de publieke bèta van Foto’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit moet je weten over de publieke bèta van Foto’s

Door Jelle Mol3 maart 2015 10:122 min. leestijd0

Apple heeft een publieke bètaversie van OS X Yosemite 10.10.3 beschikbaar gesteld, waarin de vernieuwde Foto’s-software is opgenomen. Vorige zomer stelde Apple voor het eerst een testversie van OS X beschikbaar voor niet-ontwikkelaars. Dat is kennelijk zo goed bevallen dat iedereen nu ook Foto’s voor Mac, de opvolger van iPhoto en Aperture, mag testen op bugs en fouten. Wij beantwoorden drie vragen over de publieke bèta van Foto’s.

1. Hoe kom ik aan de bèta van Foto’s?

Om de testversie uit te proberen, dien je geregistreerd te zijn bij het OS X Beta Program. Dat is helemaal gratis; je hebt er alleen een Apple ID voor nodig. Na registratie wordt geadviseerd eerst een back-up van je Mac te maken: een bètaversie is nog in ontwikkeling zijnde software en kan fouten of bugs bevatten. Zeker omdat het je fotobibliotheek betreft, doe je er dus verstandig aan een reservekopie te maken. Wanneer je inlogt bij het OS X Beta Program zie je een stappenplan om de Beta Acces Utility te installeren; vervolgens kun je via de Mac App Store de bètasoftware downloaden.

2. Wat kan ik wel en niet met Foto’s?

Uit de eerste bètaversie van Foto’s bleek dat de software al vrij compleet is. Je zult hier en daar nog wat foutjes tegenkomen, maar na het importeren van je fotobibliotheek kun je direct aan de slag met de nieuwe features, zoals de vernieuwde manier van foto’s organiseren en bewerken. Mocht je iCloud-fotobibliotheek gaan gebruiken of reeds geactiveerd hebben op je iPhone of iPad, let dan goed op het gebruik van je iCloud-opslagruimte. In de meeste gevallen zul je opslag bij moeten kopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Foto's voor Mac bewerking

3. Wat kan ik hierna verwachten?

Op basis van de feedback die gebruikers en ontwikkelaars insturen, zal Apple de Foto’s-software blijven verbeteren. Daarbij moet je denken aan het oplossen van problemen en bugs, maar ook het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, zoals ondersteuning voor third-party-plugins. Vermoedelijk komen er nog een of twee nieuwe bètaversies voordat de definitieve versie gelanceerd wordt. Op de website van Apple is te lezen dat Foto’s deze lente beschikbaar moet komen. Hoewel dat strikt genomen ook pas in juni zou kunnen zijn, verwachten wij dat je in april of mei gebruik kunt maken van de iPhoto-opvolger.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Volgend bericht
iCreate 66: Evernote
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar