Terug naar Publieke bèta OS X Yosemite nu beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Publieke bèta OS X Yosemite nu beschikbaar

Door Jelle Mol25 juli 2014 09:592 min. leestijd0

OS X Yosemite

Apple heeft gisteravond een publieke bèta van OS X Yosemite beschikbaar gesteld. De bèta is te downloaden voor 1 miljoen gebruikers die zich ingeschreven hebben. Het is voor het eerst dat ook niet-ontwikkelaars toegang krijgen tot een testversie van het Mac-besturingssysteem. Wij beantwoorden 3 vragen over deze bèta van OS X Yosemite.

1. Hoe kom ik aan de OS X Yosemite-bèta?

Deelnemen aan het bètaprogramma van Apple kan via deze website. Nadat je je ingeschreven hebt met je Apple ID, krijg je een code toegestuurd waarmee je de bèta gratis kunt downloaden in de App Store. Een bètaversie is niets meer of minder dan nog in ontwikkeling zijnde software, dus er zitten altijd fouten en bugs in. Apple adviseert daarom een back-up te maken alvorens de bèta te installeren. Ook is het verstandig om de bèta te installeren op een andere Mac dan je hoofdcomputer (indien beschikbaar), of anders op een aparte partitie. Hoe je dat doet lees je hier.

2. Wat kan ik wel en wat niet met de bèta?

Zoals gezegd is dit een testversie van OS X Yosemite. Dat betekent dat sommige programma’s niet goed zullen werken. Gebruikers hebben bijvoorbeeld al problemen gemeld met Netflix in Safari, iPhoto en AirDrop. Problemen die je tegenkomt kun je terugkoppelen naar Apple via de ‘Feedback Assistent’. In de OS X Yosemite bèta kun je aan de slag met onder andere het vernieuwde Safari en iTunes 12, maar een aantal andere nieuwe functies, zoals Handoff en Continuity, werkt nog niet. Deze functies vereisen namelijk iOS 8, dat vooralsnog alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is.

3. Wat gaat er hierna gebeuren?

De feedback die Apple van gebruikers en ontwikkelaars krijgt zal in een volgende bètaversie verwerkt worden. Op deze manier werkt Apple toe naar een definitieve versie die naar verwachting in oktober wordt gelanceerd. Het is nog onduidelijk of de volgende bèta’s ook publiekelijk beschikbaar worden gesteld. Het werken met publieke bèta’s is ongebruikelijk voor Apple, maar het zou goed kunnen dat we hier meer van gaan zien in de toekomst, bijvoorbeeld ook voor iOS.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar