Terug naar Proef met OV-chipkaart op telefoon is gigantische flop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Proef met OV-chipkaart op telefoon is gigantische flop

Door Laura Grootaarts24 april 2018 12:022 min. leestijd0

De proef waarbij je kon inchecken met je mobiele telefoon is compleet mislukt en wordt daarom gestaakt. Tot 15 juni kun je nog in- en uitchecken met je mobiel. De proef heeft ongeveer een jaar gelopen en heeft miljoenen euro’s gekost.

Proef OV-chip mobiel: te complex

Op zich waren de gebruikers van OV-chip mobiel best tevreden, 87% van de gebruikers gaf een 7 of hoger. Tenminste, degenen die het was gelukt om het werkend te krijgen op hun telefoon. En dat waren in totaal maar 8000 personen, want het activeren was een heel gedoe. Translink en KPN hadden er hun handen vol aan om nieuwe proefpersonen stapsgewijs door het activatieproces heen te loodsen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je moest verschillende apps installeren, bij de juiste provider zitten, 1 cent overmaken ter activatie en het werkte niet in combinatie met OV-abonnementen. Op iedere telefoon zat het weer net even anders. En had je een iPhone? Dan kon je sowieso niet meedoen aan de test – gedoemd om te mislukken, dus. ‘Negen verschillende ict-sytemen moesten naadloos samenwerken om een succesvolle betaling te doen’, aldus Het Parool. Sanne van Galen van reizigersorganisatie Rover geeft aan niet verbaasd te zijn: ‘Het liep natuurlijk niet lekker. Zonde van al het geld dat er aan besteed is.’

Toekomst inchecken met mobiel OV

De mensen die het systeem werkend hebben gekregen op hun telefoon krijgen deze week bericht dat ze na 15 juni weer ouderwets moeten inchecken met een OV-chipkaart. Het resterende saldo wordt uiterlijk 30 juni teruggestort; hopelijk gaat dat dan wel zonder slag of stoot.

Het systeem had landelijk moeten worden ingevoerd. Translink gaat op zoek naar een nieuwe manier om in te checken met je mobiel, maar op korte termijn hoeven we nog niks te verwachten. Ook de mogelijkheid om te reizen met je bankpas wordt nu onderzocht.

Meer over het beëindigen van de proef met OV-chip mobiel lees je bij Translink.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar