Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WWDC 2018: Dit zijn de verwachtingen van de betrouwbare Apple-insider Gurman

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WWDC 2019 voorspellingen


Lees verder na de advertentie

Aanstaande maandag gaat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) van start! Traditiegetrouw presenteert Apple dan de nieuwe besturingssystemen. Maar wat zijn de grote nieuwe functies? En komt het bedrijf ook aanzetten met nieuwe producten? Apple-insider Mark Gurman werpt zijn licht op deze vragen in zijn (opmerkelijke) voorspellingen.

WWDC 2018 verwachtingen

In de afgelopen maanden wemelde het van de WWDC-geruchten, vooral als het om hardware gaat. Een nieuwe iPhone SE lag op de loer, evenals een iPad Pro met Face ID en een MacBook Air, de MacBook Pro-lijn zou worden geüpgraded en er lagen kansen voor een goedkope HomePod.

Helaas acht Gurman een reeks van nieuwe Apple-Producten ‘onwaarschijnlijk’. Volgens de Apple-insider werkt Apple aan een MacBook Pro en een 12-inch MacBook met nieuwe Intel-chips, maar die zullen pas later dit jaar klaar zijn. Dit geldt ook voor een nieuwe goedkope MacBook, die de MacBook Air moet opvolgen. Ook de vernieuwde iPad Pro-lijn met Face ID wordt pas later dit jaar verwacht. Opvallend is dat hij met geen woord rept over een nieuwe iPhone SE 2.

Nieuwe functies iOS 12

WWDC 2018 staat dus misschien wel volledig in het teken van software. Gurman werpt vooral zijn licht op iOS 12 en dit is wat hij ervan verwacht:

  • Nieuwe Digital Health-functies, waarmee smartphoneverslaving moet worden tegengegaan. Met Digital Health moet het inzichtelijk worden hoeveel tijd gebruikers besteden aan hun Apple-apparaten en apps.
  • Een verbeterde versie van ARKit, het framework voor augmented reality op de iPhone en iPad. Er komt onder meer een multiplayer-modus. Gebruikers spelen hierbij AR-games in dezelfde virtuele omgeving. In een andere modus kunnen voorwerpen in een gebied worden losgelaten, waarna ze virtueel op dezelfde plaats blijven.
  • Kleine nieuwe functies voor sluimermeldingen, de Aandelen-app, FaceTime en het versturen van Animoji’s.
  • De nadruk ligt bij iOS 12 op stabiliteit: Gurman verwacht dan ook weinig grote nieuwe functies. Om meer aandacht te hebben voor de stabiliteit stelde Apple verschillende grote functies voor de iPhone en iPad uit, waaronder een nieuw ontworpen startscherm, een AI-upgrade voor Foto’s en een nieuw hulpprogramma voor bestandsbeheer op de iPad.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

WWDC start op maandag 19:00 uur (Nederlandse tijd). Op icreatemagazine.nl houden we je met een liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.