Terug naar Prijzen iCloud-opslag verlaagd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Prijzen iCloud-opslag verlaagd

Door Jelle Mol29 september 2014 09:282 min. leestijd0

Met de introductie van iOS 8 heeft Apple ook de abonnementen voor iCloud-opslag aangepast. De nieuwe prijzen waren al eerder bekend, maar nog niet ingevoerd. De eerste 5 GB blijft gratis en muziek, apps en fotostreams tellen niet mee in die opslag.

Abonnementen iCloud-opslag

Voor veel gebruikers is 5 GB in eerste instantie genoeg, maar naarmate je fotocollectie groter wordt zal de benodigde ruimte voor de iCloud-reservekopie snel oplopen. Tel daarbij het gebruik van iCloud Drive en iCloud-fotobibliotheek op en je zult merken dat 5 GB toch wat krap wordt. Je kunt in dat geval kiezen voor de volgende abonnementen:

  • 20 GB – € 0,99 per maand
  • 200 GB – € 3,99 per maand
  • 500 GB – € 9,99 per maand
  • 1 TB – €19,99 per maand

Reservekopie, Documenten (waaronder bestanden voor iCloud Drive), iCloud Mail en de iCloud-fotobibliotheek tellen mee in deze opslag. Met iCloud-fotobibliotheek, dat nu nog in bètafase is, worden foto’s in de oorspronkelijke resolutie opgeslagen in iCloud. Dat scheelt ruimte op je iOS-apparaten, maar betekent ook dat je aan 5 GB opslag waarschijnlijk niet voldoende hebt. Wat betreft muziek, films, apps, boeken, tv-programma’s en (gedeelde) fotostreams hoef je je geen zorgen te maken. Deze bestanden maken geen gebruik van de beschikbare iCloud-opslag.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iCloud-abonnement aanpassen

Je huidige gebruik van de iCloud-opslag vind je op je iPhone of iPad in ‘Instellingen>iCloud>Opslag’. Op je Mac vind je deze gegevens in ‘Systeemvoorkeuren>iCloud>Beheer’ en op een pc in het iCloud-configuratiescherm. Je kunt zowel vanaf je iOS-apparaat als je Mac of pc het opslagabonnement aanpassen.

Heb je een iCloud-abonnement van vóór 10 september 2014? Dan is je abonnement automatisch aangepast naar de nieuwe abonnementen en prijzen. Apple heeft per e-mail alle betreffende klanten hierover geïnformeerd.

iCloud prijzen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar