Terug naar Prijzen iBooks onthuld
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Prijzen iBooks onthuld

Door Redactie iCreate25 maart 2010 10:571 min. leestijd0

De digitale boeken in Apple´s iBookstore lijken een standaardprijs te krijgen van 9,99 dollar. Alexander Vaughn van het Amerikaanse AppAdvice kwam tot deze conclusie, hij kreeg tijdens een presentatie de iBookstore onder ogen.

Het prijskaartje van 9,99 dollar lijkt volgens Alexander de standaard te worden. Van de 32 New York Time´s Bestseller eBooks worden er 27 aangeboden voor een tientje per stuk. Sowieso alle boeken in de top 10 kosten 9,99 dollar. Van de vijf resterende boeken is de duurste slechts 12,99 dollar.

Ik spreek bewust van ´slechts´ 12,99 dollar, met Apple´s prijsbepaling hadden de prijzen namelijk hoger uit kunnen pakken. Apple hanteert voor de iBookstore hetzelfde model als de App Store: uitgevers mogen zelf de prijs van hun product bepalen, maar Apple snoept 30 procent van dit bedrag af. Aangezien Apple zo’n forse hap van de omzet neemt spraken eerdere geruchten over prijzen van 14,99 dollar voor de bestsellers.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Wanneer de iPad en de iBookstore naar Nederland komen is nog niet bekend. Het blijft dan ook gissen naar de europrijzen van de iBooks. Toch lijkt 7,99 euro een degelijke gok, aangezien apps van 9,99 dollar in de Nederlandse App Store worden aangeboden voor 7,99 euro.


eBooks voor 9,99 dollar in de iBookstore

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar