Terug naar Prijzen in App Store aangepast, maar niet voor ons
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Prijzen in App Store aangepast, maar niet voor ons

Door Daan Jeuken14 juli 2011 12:092 min. leestijd2

Apple heeft de internationale app-prijzen aangepast. Wisselkoersen veranderen met de dag, maar de internationale iTunes-prijzen waren al jaren stabiel.  Waren, want gisteren heeft Apple deze verschillen rechtgetrokken. Wat betekent dat voor ons? Niets! De europrijzen zijn niet veranderd, terwijl wij toch ook te veel betalen.

En wij dan?
Door de koersveranderingen zijn de app-prijzen de laatste jaren flink uit elkaar gegroeid. Zo zijn Japanners voor een app van $0,99 omgerekend $1,45 kwijt. Wij Nederlanders komen er iets minder slecht vanaf, maar desalniettemin zijn wij 12 dollarcent meer kwijt aan Angry Birds dan Amerikanen. Het is dan ook vreemd dat de prijzen voor landen als Japan, Zwitserland en Australië wel zijn aangepast, maar wij gewoon te veel blijven betalen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Geen muziek
Het prijsverschil voor muziek in iTunes is nog schrijnender dan voor apps. Voor een liedje van $1,29 betalen wij $1,81, terwijl Zwitsers maar liefst $2,65 moeten neertellen. Dat is meer dan het dubbele! Vreemd genoeg is dit niet rechtgetrokken door Apple, alleen de prijzen van Mac- en iOS-apps zijn gewijzigd.

Zetje in de rug
Apple’s initiatief lijkt schappelijk, maar ze hadden toch een zetje in de rug nodig om tot deze actie over te gaan. Het was namelijk de Australische politicus Ed Husic die het probleem aankaartte bij Apple. Australië was inmiddels uitgegroeid tot het één-na-duurste app-land. Dat verschil heeft Apple nu rechtgetrokken, de Australiërs mogen het vanaf nu doen met een gunstiger tarief. Er zijn echter ook landen waar ze minder enthousiast zullen worden van Apple’s maatregel: in Mexico en Groot-Brittannië zijn de prijzen naar boven aangepast.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hidde
Lezer
Hidde

Ik hoop dat het morgen eindelijk zo is.
Maar al meerdere websites hebben data genoemd die later niet waard bleken.

Hidde
Lezer
Hidde

Ik hoop dat het morgen eindelijk zo is.
Maar al meerdere websites hebben data genoemd die later niet waard bleken.