Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zijn dit straks de prijzen van de iPhone XI en iPhone XI Plus?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
naam iPhone 2018


Lees verder na de advertentie

De hoge prijs van de iPhone X vormt voor veel Apple-gebruikers een struikelblok. Maar mogelijk is de prijs van zijn opvolger – de iPhone XI? – een minder hoge drempel. Volgens Capital Markts-analist Amit Daryanani moet het nieuwe vlaggenschip in de Verenigde Staten zo’n 899 dollar kosten.

Prijs iPhone XI en iPhone XI Plus

Nu heeft de iPhone X in dat land een vanafprijs van 999 dollar. Het gaat niet geweldig met de verkoop van dit toestel. Die zou zo teleurstellend zijn, dat Apple genoodzaakt was de productie van de iPhone X te halveren. Met een lagere prijs hoopt Apple de verkoop een nieuwe impuls te geven, denkt Daryanani.

Het nieuwe vlaggenschip heeft naar verwachting opnieuw een oled-scherm van 5,8-inch. Maar daarnaast lanceert Apple waarschijnlijk ook een iPhone XI Plus, die een scherm heeft van 6,5-inch. Daryanani verwacht dat dit toestel even duur wordt als de huidige iPhone X: 999 dollar.

Daryanani is niet de eerste analist die rekent op een lagere prijs van de opvolger van de iPhone X. Volgens analist Luke Lin van DigiTimes is Apple erin geslaagd om de productiekosten van de nieuwe iPhone te drukken, waardoor hij mogelijk goedkoper wordt dan de iPhone X.

iPhone met lcd-scherm


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Naast de oled-toestellen heeft Apple vermoedelijk nog een derde iPhone op de rol staan: een 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm. Ook voor deze iPhone waagt Daryanani zich aan een voorspelling: hij denkt dat het budget-model ongeveer 700 dollar zal kosten.

Volgens verschillende betrouwbare geruchten lijkt de lcd-iPhone in veel opzichten op de iPhone X. Hij heeft bijvoorbeeld een vrijwel randloos scherm en je ontgrendelt hem met Face ID. Toch heeft de lcd-iPhone minder hoogwaardige componenten, wat de lagere prijs mogelijk maakt.

Keynote

Waarschijnlijk lanceert Apple de drie nieuwe iPhones tijdens de september-keynote. Wil je meer geruchten lezen over de toekomstige iPhone-modellen? Neem dan een kijkje in ons iPhone 2018-dossier.