Terug naar Zijn dit straks de prijzen van de iPhone XI en iPhone XI Plus?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zijn dit straks de prijzen van de iPhone XI en iPhone XI Plus?

Door Koen van Ekeren27 maart 2018 09:442 min. leestijd0

De hoge prijs van de iPhone X vormt voor veel Apple-gebruikers een struikelblok. Maar mogelijk is de prijs van zijn opvolger – de iPhone XI? – een minder hoge drempel. Volgens Capital Markts-analist Amit Daryanani moet het nieuwe vlaggenschip in de Verenigde Staten zo’n 899 dollar kosten.

prijzen iPhone X en iPhone XI Plus

Prijs iPhone XI en iPhone XI Plus

Nu heeft de iPhone X in dat land een vanafprijs van 999 dollar. Het gaat niet geweldig met de verkoop van dit toestel. Die zou zo teleurstellend zijn, dat Apple genoodzaakt was de productie van de iPhone X te halveren. Met een lagere prijs hoopt Apple de verkoop een nieuwe impuls te geven, denkt Daryanani.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het nieuwe vlaggenschip heeft naar verwachting opnieuw een oled-scherm van 5,8-inch. Maar daarnaast lanceert Apple waarschijnlijk ook een iPhone XI Plus, die een scherm heeft van 6,5-inch. Daryanani verwacht dat dit toestel even duur wordt als de huidige iPhone X: 999 dollar.

Daryanani is niet de eerste analist die rekent op een lagere prijs van de opvolger van de iPhone X. Volgens analist Luke Lin van DigiTimes is Apple erin geslaagd om de productiekosten van de nieuwe iPhone te drukken, waardoor hij mogelijk goedkoper wordt dan de iPhone X.

iPhone met lcd-scherm

Naast de oled-toestellen heeft Apple vermoedelijk nog een derde iPhone op de rol staan: een 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm. Ook voor deze iPhone waagt Daryanani zich aan een voorspelling: hij denkt dat het budget-model ongeveer 700 dollar zal kosten.

Volgens verschillende betrouwbare geruchten lijkt de lcd-iPhone in veel opzichten op de iPhone X. Hij heeft bijvoorbeeld een vrijwel randloos scherm en je ontgrendelt hem met Face ID. Toch heeft de lcd-iPhone minder hoogwaardige componenten, wat de lagere prijs mogelijk maakt.

Keynote

Waarschijnlijk lanceert Apple de drie nieuwe iPhones tijdens de september-keynote. Wil je meer geruchten lezen over de toekomstige iPhone-modellen? Neem dan een kijkje in ons iPhone 2018-dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar