Terug naar Nieuwe Porsche 911: wel Apple CarPlay, geen Android Auto
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Porsche 911: wel Apple CarPlay, geen Android Auto

Door Arjan Kropman4 december 2015 13:362 min. leestijd0

Porsche geeft kopers van de nieuwste versie van de Porsche 911 wél de mogelijkheid om voor Apple CarPlay te kiezen, maar niet voor het vergelijkbare Android Auto.

Privacy

De reden voor de keuze van de mensen van Porsche, is dat Apple geen eisen stelt aan de data die gedeeld worden. Google – de baas van Android – doet dat blijkbaar wel. Google wil dat Porsche de gegevens van hun rijders via Android Auto deelt. Het gaat hier met name om gps-gegevens. Het maakt Porsche of Apple niets uit waar de Porsche-rijders zoal naar toe rijden, maar voor Android is elk gegeven geld waard. Porsche besloot daarop alleen met Apple in zee te gaan.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat de iPhone-interface gebruikt kan worden via de multimedia-installatie van de auto. Zo kun je met je opgeborgen iPhone snel en gemakkelijk bellen, door je contacten bladeren, Apple Music gebruiken (streamen) en Kaarten gebruiken. CarPlay is al een tijdje beschikbaar, maar sijpelt nu langzaam de markt in. De nieuwe Porsche 911 kan dus van CarPlay voorzien worden.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Porsche 911 (991/2)

De nieuwe Porsche 911 is de tweede versie van het modelnummer 991. Voor het eerst wordt de auto voorzien van turbotechniek op de standaard 911 Carrera met achterwielaandrijving. De Porsche 911 wordt gezien als ’s werelds beste sportwagen.

Porsche, Apple en Jobs

Porsche 928 Steve JobsMacIntosh

De bekendste auto van Steve Jobs is zijn Mercedes 500 SL waarmee hij altijd zonder kentekenplaten rondreed, maar Jobs was ook liefhebber van Porsches. Zo bezat hij ooit een 911 en een 928 en gaf hij een 944 weg aan een succesvolle Apple-verkoper. Van die 928 gaat het verhaal dat Jobs hem als voorbeeld gebruikte voor de vormgeving van de eerste Macintosh. De overeenkomsten tussen de twee ontgaan ons enigszins, maar wij zijn dan ook geen vormgevers.

Porsche-special met korting ontvangen?

De makers van Auto Review en Classic Cars grepen de komst van de nieuwe 911 aan om een luxe Porsche 911-special te maken. De nieuwe versie van de 911 wordt er uitgebreid in getest, maar ook veel klassieke 911’s komen aan bod. Als liefhebber van auto’s, sportwagens en Porsches mag je die eigenlijk niet missen.

Als je je nu inschrijft voor de nieuwsbrief van iCreate ontvang je direct een speciale aanbieding in je mailbox waarmee je de Porsche 911 Carrera-special met korting thuis kunt krijgen.
Special: Porsche

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar