Terug naar Poker voor de absolute beginner
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Poker voor de absolute beginner

Door Redactie iCreate10 juni 2021 07:003 min. leestijd

Kort na het begin van de 21e eeuw begon de populariteit van het pokerspel razendsnel te stijgen. Ook nu nog ontdekken steeds meer mensen hoe leuk dit blufspel is. Het is dan ook ongemeen spannend, vooral naarmate je er steeds beter in wordt. Misschien denk je dat pokeren niets voor jou is omdat je er geen talent voor hebt. Als er echter één ding is dat je om te pokeren niet nodig hebt, is het talent.

Poker player with cigar.Selective focus on the man head

De beste pokerspelers hebben geen talent

Er zijn veel vaardigheden waarvoor je helemaal geen talent nodig hebt. Denk maar aan muziek, koken, schilderen en paragliden. Was Mozart dan geen wonderkind? Alleen maar omdat zijn vader hem de muziek met de paplepel heeft ingegeven. En als Henri de Toulouse-Lautrec niet mismaakt geboren was, had hij nooit de gelegenheid gehad te tekenen en schilderen. Dan had hij de familietraditie gevolgd en was hij in het leger gegaan.

Je hoeft dus geen wonderkind te zijn. Zolang je een goed functionerend hoofd en een stel bruikbare hersenen hebt, is er bijna niets dat je niet kunt leren, en waar je niet fantastisch goed in kunt worden, als je het maar wilt. Sla het maar na in de levens en carrières van de bekendste Nederlandse pokerspelers. Je zult merken dat ze vooral veel tijd en energie in hun ‘talent’ gestopt hebben. Jij bent op die regel geen uitzondering.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Waar moet je starten?

De wereld van de beginnende pokerspelers is in tweeën verdeeld. Aan de ene kant heb je de mensen die de regels vluchtig doorlezen en er direct invliegen. Ze verliezen vaak, maar soms staat het geluk ook aan hun zijde. Doordat ze oefenen, oefenen en nog eens oefenen, leren ze stilaan de finesses en wordt winnen steeds gemakkelijker.

Anderzijds heb je pokerspelers die eerst vlijtig de theorie studeren. Ze kennen de regels van Hold ‘Em, Omaha Hi, 7-Card Stud en andere pokervarianten op hun duimpje. Ook hen staat een lange oefenperiode te wachten om hun vaardigheden aan te scherpen.

Aan de slag!

Voor poker heb je niet veel nodig. In principe volstaat een boek kaarten, een tafel en 2 tot 4 stoelen. Mogelijk ligt er ergens in een lade nog een boek speelkaarten die je ooit gratis hebt gekregen. Daar is niets op tegen, maar gun jezelf kleine pleziertjes terwijl je de hobby leert en koop een luxeset en ander bijpassend materiaal. Het kost niet veel en dompelt je in de passende atmosfeer.

Tegenspelers vinden

De belangrijkste reden waarom beginnende pokerspelers er toch snel weer mee stoppen, is omdat ze niemand vinden die hun passie deelt. Hun tegenstanders hebben te weinig tijd, kinderen die de aandacht opeisen, andere hobby’s. Of jij wint te vaak naar hun zin. Laat je daardoor niet uit het veld slaan.

De oplossing ligt voor de hand: het internet casino. Hier heb je talloze mogelijkheden om te oefenen in een spannende atmosfeer. Het hoeft je niet eens geld te kosten. Zolang je bij de gratis opties blijft, kun je hier zoveel tijd spenderen als je maar wilt. Lonken de live pokertafels en de echte dealers toch, speel dan verantwoord. Ook dat is een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden