Terug naar Pokémon Go kreeg onbedoeld volledige toegang tot Google-accounts
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pokémon Go kreeg onbedoeld volledige toegang tot Google-accounts

Door Laura Grootaarts12 juli 2016 11:262 min. leestijd0

Ook al een paar dagen bezig met het vangen van monstertjes via je iPhone? En ben je met het spel ingelogd via Google? Dan heb je Pokémon Go volledige toegang gegeven tot je Google-account. Dat was niet de bedoeling, overigens ook niet van de makers van het spel.

Logo Pokémon Go

Even neuzen in je mail

Als je een app volledige toegang geeft tot je Google-account, kan deze bijna alle informatie in je account inzien en zelfs aanpassen. Je mail lezen, even neuzen in je agenda, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Alleen het wijzigen van je wachtwoord of het compleet verwijderen van je account behoort niet tot de mogelijkheden. Zo veel informatie is helemaal niet nodig om het spel naar behoren te kunnen spelen. Ontwikkelaar Niantic heeft inmiddels naar buiten gebracht dat het om een fout gaat die ze zo snel mogelijk recht willen zetten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Alleen basale informatie is nodig

Een woordvoerder van Niantic zegt het volgende over de fout: ‘We ontdekten recent dat bij het aanmaken van een Pokémon Go-account onder iOS per abuis toestemming wordt gevraagd voor volledige toegang tot het Google-account van de gebruiker. Pokémon Go gebruikt alléén basale informatie uit het Google-profiel (om precies te zijn, je gebruikersnaam en e-mailadres). Er is geen andere informatie opgevraagd of verzameld.’

Ninatic is inmiddels bezig met het oplossen van het probleem, zodat straks alleen de benodigde informatie nog gedeeld wordt. Google zal de toegang zo snel mogelijk inperken tot alleen de meest basale informatie. Spelers hoeven hiervoor zelf niks te doen.

Pokémon Go staat nog niet in de App Store

Hoewel veel mensen Pokémon Go al spelen, is de game in Nederland officieel nog niet beschikbaar. Je kunt hem downloaden via een buitenlands Apple ID. Naar verwachting verschijnt het spel op korte termijn ook in de Nederlandse App Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar