Terug naar Pokémon Go op korte termijn ook in Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pokémon Go op korte termijn ook in Nederland

Door Laura Grootaarts11 juli 2016 16:262 min. leestijd0

Je zou het door de gekte rondom Pokémon Go bijna vergeten, maar de game is in Nederland officieel nog helemaal niet verkrijgbaar. In Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten staat het immens populaire spel wel al in de App Store. In Nederland moet je het nu nog via een omweg downloaden, bijvoorbeeld met een Amerikaans Apple ID.

Veel Pokémon-fans wereldwijd hebben het spel linksom of rechtsom weten te downloaden, waardoor ontwikkelaar Niantic problemen kreeg met de servers: die raakten overbelast. Daarom laat de release hier wat langer op zich wachten. Maar goed nieuws: ook hier in Europa kun je binnen een paar dagen jagen op Pikachu en consorten. Dat zegt de Wall Street Journal.

Pokemon Go: overal om je heen

Pokémon Go

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Pokémon Go maakt gebruikt van Augmented Reality. Op het scherm van je iPhone zie je de monstertjes in je eigen omgeving. Het is de bedoeling dat je ze allemaal vangt en dat leidt nu soms al tot bizarre taferelen. Een Amerikaanse die op zoek was naar nieuwe Pokémon bij een rivier, vond daar iets heel anders: een lijk. Twee mannen en een vrouw die in het holst van de nacht in Tilburg Pokémon gingen vangen, werden overvallen. En mensen zetten hun auto pardoes stil voor een Pokémon. De Amsterdamse politie waarschuwt op geheel eigen wijze voor het spelletje. In het filmpje hieronder, opgenomen in Central Park, zie je hoe enorm populair het spel is:


Nintendo: kip met de gouden eieren

Nintendo lijkt ondertussen de kip met de gouden eieren in handen te hebben. Het bedrijf is sinds de lancering van het spel 8 miljard euro meer waard geworden. Op de beurs in Tokio steeg het aandeel Nintendo vandaag met maar liefst 25 procent. Wie weet wat er nog gaat gebeuren als de app straks wereldwijd eenvoudig te verkrijgen is. En dan te bedenken dat Nintendo lange tijd vol heeft gehouden om alleen spelletjes uit te brengen voor de eigen consoles. Begin dit jaar maakte Nintendo zijn iPhone-debuut met Miitomo, Pokémon Go is het tweede Nintendo-spel voor iOS.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar