Terug naar Makers Pokémon Go aangeklaagd vanwege overlast Kijkduin
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Makers Pokémon Go aangeklaagd vanwege overlast Kijkduin

Door Laura Grootaarts29 september 2016 15:002 min. leestijd0

Je zou het haast vergeten, maar Kijkduin was aanvankelijk enthousiast over de Pokémon Go-hype. De badplaats riep zichzelf uit tot Pokémon-hoofdstad van Nederland, met het een idee dat dat de lokale economie een flinke boost zou geven. Want al die Pokémon-jagers hebben eten en drinken nodig. Al snel bleken de spelers voornamelijk overlast te veroorzaken: ze denderen massaal door beschermd natuurgebied, gebruiken lantaarnpalen om hun telefoontjes op te laden en maken constant lawaai. De maatregelen om de meute in bedwang te houden kosten de gemeente wekelijks 1500 euro. Reden voor de gemeente Den Haag om Niantic (de maker van het spel) voor de rechter te slepen.

Pikachu Pokemon

Pokémon Go voor de rechter

Den Haag heeft al weken geprobeerd om contact te krijgen met Niantic, maar tot nu toe zonder resultaat. Vandaar dat ze het nu op deze manier proberen. Kijkduin wil niet helemaal Pokémon-vrij worden, wel hebben ze bepaalde wensen, meldt het AD. Zo willen ze dat er tussen 23.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends geen Pokémon meer bij het Deltaplein. In het beschermde duingebied zijn Pikachu en consorten al helemaal niet meer welkom. Op dinsdag 11 oktober dient het kort geding voor de rechtbank in Den Haag.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Niet alleen Kijkduin verbant Pokémon


Kijkduin is overigens niet de eerste plek waar ze Pokémon het liefst verbannen. In Iran mag je niks, en daar wordt het spel dus compleet gecensureerd. In het Belgische dorp Lillo een avondklok ingesteld, zodat de 34 inwoners in ieder geval tussen 22.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends even rust hebben. In Rusland werd een vlogger opgepakt omdat hij Pokémon speelde in een kerk, wat verboden terrein is voor gamers. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse deze zomer werden er Pokémon Go-verbodsborden geplaatst – die overigens supersnel weer spoorloos verdwenen waren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar