Terug naar Plexamp is een Winamp voor de 21ste eeuw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Plexamp is een Winamp voor de 21ste eeuw

Door Sven Lamers19 december 2017 16:002 min. leestijd0

Winamp … ken je het nog? Aan het begin van deze eeuw draaide deze muziekspeler op zo’n beetje alle Windows-computer ter wereld. Pas door het succes van de iPod en iTunes, begon Winamp in vergetelheid te raken – zelfs een Mac-versie kon daar geen verandering in brengen. Toch kijken veel mensen weemoedig terug naar het Winamp-tijdperk. Zo ook de ontwikkelaars van Plex. Zij hebben daarom een soort nieuwe, moderne Winamp ontworpen. Dat heet Plexamp en ziet er bijzonder mooi uit. In een Medium-blog legt een ontwikkelaar alle details uit.

Plexamp

Plexamp voor macOS

Plexamp werkt op zowel macOS als Windows en speelt vrijwel muziekformaten af die je kunt bedenken. Daarnaast heeft een visualizer – net als de mediaspelers van weleer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Andere nuttige functies zijn automatisch het volume aanpassen voor verschillende albums en slimme overgangen tussen liedjes toevoegen zodat er nooit een stilte valt. Aan de basis van de muziekspeler staat uiteraard de bibliotheek-techniek van Plex. Het programma heeft toegang tot je hele media-bibliotheek en dankzij een radio-feature krijg je afspeellijsten op maat, net als bij Spotify en Apple Music.

Moderne Winamp

Al met al oogt Plexamp dus als een moderne versie van Winamp, en dat was juist het doel van de ontwikkelaars. Gebruik je de app, valt echter snel op dat het pas de eerste versie is. Zo ontbreken nog een hoop aanpassingsmogelijkheden die Winamp wel had. Maar ja, proberen kan altijd. Plexamp is gratis te downloaden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar