Terug naar ‘Plannen voor Apple-televisie staan al jaar in de ijskast’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Plannen voor Apple-televisie staan al jaar in de ijskast’

Door Jelle Mol19 mei 2015 08:472 min. leestijd0

Na tien jaar onderzoek heeft Apple al vorig jaar besloten om de plannen voor een eigen televisie in de ijskast te zetten. Dat beweert het doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal, dat hiermee reageert op verwachtingen van investeerder Carl Icahn. In een open brief schreef Icahn gisteren dat hij in 2016 een ‘ultra high defitinition’-televisie van Apple verwacht.

Beeldbellen en 4K

The Wall Street Journal (betaalmuur) stelt dat Apple inderdaad een dergelijke televisie heeft onderzocht, maar dat het nooit tot een uiteindelijk product is gekomen vanwege het ontbreken van baanbrekende functies. Apple zou bijvoorbeeld geëxperimenteerd hebben met videocamera’s om te kunnen beeldbellen (zoals FaceTime). Ook werd hiermee geregistreerd wie er in de woonkamer aan het praten was. Bovendien zou een 4K-televisie tot de mogelijkheden hebben behoord, iets wat inmiddels door de meeste fabrikanten wordt aangeboden. In dit opzicht heeft Apple zichzelf al overtroffen door een 5K Retina iMac op de markt te brengen.

Geruchten Apple-televisie

De functies waren echter niet innovatief genoeg om een stap te zetten in de televisiemarkt, waar de concurrentie moordend is. Apple heeft officieel nog geen afscheid genomen van het televisieproject, maar de mensen die eraan werkten zijn inmiddels op andere producten gezet. De geruchten over een Apple-televisie werden aangewakkerd toen Steve Jobs na zijn dood werd geciteerd dat hij een ‘geïntegreerde televisieset wilde ontwikkelen die gemakkelijk te gebruiken was’, en dat hij ‘eindelijk het probleem van de gebruikersinterface had opgelost’. Ook Tim Cook heeft meerdere malen gezegd dat Apple belangstelling blijft hebben voor de televisiemarkt.

Apple TV

Nieuwe Apple TV

Op het gebied van hardware hoeven we dus niet veel te verwachten, maar het is vrijwel zeker dat de Apple TV een update gaat krijgen op de aankomende WWDC begin juni. Zo komt er mogelijk een online tv-dienst met circa 25 zenders voor een vast maandbedrag en krijgt de nieuwe Apple TV ondersteuning voor Siri en een eigen App Store. Op de keynote in maart kondigde Apple aan dat de huidige versie van het kastje in prijs wordt verlaagd en dat er een exclusief HBO-kanaal kwam.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar