Terug naar Plannen voor iPad-versie WhatsApp in de ijskast
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Plannen voor iPad-versie WhatsApp in de ijskast

Door Sven Lamers13 april 2016 12:222 min. leestijd1

Heb je een iPad en zou je daarop graag WhatsApp willen gebruiken? Dan hebben we slecht nieuws, want een aangepaste versie voor Apple’s tablet lijkt er vooralsnog niet te komen. Dat zei WhatsApp-baas Jan Koum in een interview met de Duitse blog Netzökonom. Als reden noemt Koum dat het bedrijf zijn messenger alleen op apparaten wil aanbieden die mensen overal mee naartoe nemen.

iPad pro lifestyle

’Een iPad neem je niet mee op stap’

iPads zijn volgens WhatsApp dus geen mobiele apparaten, ook al zijn ze licht, handzaam en voorzien van mobiel internet. Ook de vele aanvragen van gebruikers lijken er niet voor te zorgen dat het bedrijf zijn houding gaat veranderen. ‘Veel mensen vragen naar zo’n versie, maar we gaan hem niet maken. Niemand neemt zijn iPad mee als hij of zij naar de bioscoop of een etentje gaat’, aldus Koum. Nou, we verwachten dat een aantal gebruikers het hier niet mee eens zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

WhatsApp op de iPad

Op dit moment is het weliswaar mogelijk om de iPhone-versie op de iPad te installeren, maar dit gaat slechts erg omslachtig via het extraheren van een back-up en het terugzetten van de app via een ander programma dan iTunes. En als je het dan voor elkaar hebt gekregen, zie je dat de interface helemaal niet aan de tablet is aangepast. Het gebruik van de app is dan ook geen groot plezier. Dikke zwarte randen, onscherpe resolutie en weinig informatie tegelijk op het scherm. Vooral op de grote iPad Pro 12,9-inch ziet het er dramatisch uit. Een betere variant is dan om de webversie van WhatsApp op de iPad te gebruiken, ook al heb je dan altijd een smartphone met WhatsApp nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ramon Richie
Lezer
Ramon Richie

Ik gebruik telegram om die reden. Werkt overal op 🙂