Terug naar Beeldbewerking Pixelmator Pro komt binnenkort, geen abonnement
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Beeldbewerking Pixelmator Pro komt binnenkort, geen abonnement

Door Sven Lamers8 november 2017 14:502 min. leestijd1

De nieuwe Pro-versie van de populaire Photoshop-concurrent Pixelmator is vanaf eind november te downloaden in de Mac App Store. En positief nieuws: het blijft bij een eenmalige aankoop, je hoeft dus geen abonnement af te sluiten. De Pro-versie is wel aanzienlijk duurder dan de ‘gewone’ versie.

Pixelmator Pro

Geen abonnement

Na de aankondiging van Pixelmator Pro in september heeft de ontwikkelaar nu dus eindelijk details genoemd wat de beschikbaarheid en het betaalmodel betreft. De foto- en beeldbewerking voor macOS is nog altijd als eenmalige aankoop beschikbaar. Een overstap naar het abonnementsmodel wil de ontwikkelaar niet doorvoeren. Nu al is Pixelmator een van de populairste concurrenten van Photoshop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Prijs gaat snel omhoog

De nieuwe app is vanaf 29. November beschikbaar en gaat in het begin 60 dollar kosten, dat komt in de Europese App Store waarschijnlijk neer op 70 euro. Later – en dat vrij snel – gaat de prijs omhoog naar 100 dollar. Volgens de makers staan gratis updates met nog niet aangekondigde features al op de planning. Tegelijkertijd wordt er nog gewerkt aan een nieuwe versie van Pixelmator voor de iPad en een vectorprogramma met de naam Vectormator.

Pixelmator moet een nog krachtigere concurrent voor zowel Photoshop als de nieuwcomer Affinity Photo en Affinity Designer worden. Laatstgenoemde veroverden de laatste tijd een aardig marktaandeel. Gemeen hebben Affinity en Pixelmator dat ze allebei geen abonnementsmodel hanteren. Na de aankondiging van de Pro-versie waren Pixelmator-gebruikers bang dat hun favoriete beeldbewerking nu net als Photoshop alleen als abonnement verkrijgbaar zou zijn.

Moderne Apple-technieken

De app gebruikt een hoop moderne Apple-technieken van macOS High Sierra. Dat zijn onder meer niet-destruktieve bewerkingstools, de grafische interface Metal 2, evenals het gebruik van machine learning met Apple’s framework CoreML. Dat wordt bijvoorbeeld gebruikt om gedeeltes van een foto helemaal te vervangen. Ook is Pixelmator Pro helemaal geschreven in Swift 4.

Daarnaast belooft het Pixelmator-team een automatische herkenning van de horizon, ondersteuning van HEIF als beeldformaat, een slimmere selectie en (nog) betere ondersteuning van het Photoshop-formaat PSD. We kijken er naar uit. Jullie?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WilcoVx
Lezer
WilcoVx

Het is alweer een flink aantal jaren een mooi en goed uitgevoerd programma (of App moet je dat dan tegenwoordig noemen). Over een paar jaar zal men spreken van ‘gePixelmatort’? Ik heb zelf veel gezien/gehoord/gedaan als Apple-service verkoop/monteur in de tijd dat niet alleen de consument maar ook de pro’s overgingen op de digitale fotografie. De benaming ‘photoshoppen’ is een werkwoord verworden en voor veel gebruikers het enige dat ze kennen/kunnen of willen gebruiken. Maar zoals die abonnements vormen zich nu opdringen aan gebruikers zou het zomaar kunnen zijn dat de naam Adobe Photoshop in het illustere rijtje komt te… Lees meer »