Terug naar Photoshop-concurrent Pixelmator binnenkort ook op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Photoshop-concurrent Pixelmator binnenkort ook op de iPhone

Door Daan Jeuken6 mei 2015 15:562 min. leestijd0

Onze favoriete fotobewerker Pixelmator komt binnenkort met een app voor de iPhone. De serieuze concurrent voor Photoshop is al jaren populair op de Mac en maakte vorig jaar de overstap naar de iPad. Die app is zo succesvol dat hij binnenkort universeel wordt en dus ook op de iPhone werkt. Het betekent dus ook dat de iPhone eigenlijk een iPad-app draait

iPhone 6 Plus

In het verleden hadden we bij veelzijdige apps als Pixelmator (en iMovie en GarageBand) vaak onze bedenkingen bij de iPhone-versies. Leuk dat het kan, maar niet erg praktisch op zo’n klein schermpje. Sinds de komst van de grotere iPhone 6 en 6 Plus hangt deze vlag er echter anders bij. De grotere iPhones maken voor veel mensen de iPad overbodig. Dan is het ook wel zo fijn als de beste apps beschikbaar zijn.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Geschaald

Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom de makers van Pixelmator hebben besloten om geen nieuwe iPhone-app te maken, maar de versie van de iPad te schalen naar de iPhone. Het is een manier van aanpak waar Apple over het algemeen niet van houdt (het schept immers op over het grote aantal unieke iPad-apps ten opzichte van Android), maar het is een logisch gevolg van de grote schermen. De universele app betekent tevens dat je maar één keer hoeft te betalen en de app op beide apparaten kunt gebruiken. Pixelmator kost normaal 9 euro, maar is nu afgeprijsd naar 5 euro.

Pixelmator

Pixelmator op de Mac is een waardig concurrent voor Photoshop. Het programma heeft weliswaar iets minder mogelijkheden, die met name de professionele Photoshopper zal missen, maar biedt voor amateur-fotobewerkers heel veel mogelijkheden voor een heel schappelijk prijsje: het kost slechts dertig euro. In iCreate 65 hebben we een uitgebreide feature, waarin we (bijna) alle mogelijkheden van Pixelmator uitleggen.

 

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar