Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Photoshop eindelijk beschikbaar op de iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Photoshop voor de iPad


Lees verder na de advertentie

Eindelijk heeft Photoshop ook een app voor de iPad. Maandag verscheen versie 1.0 van de bekende fotobewerkingssoftware in de App Store. Het gaat nog zeker niet om de beloofde ‘echte’ versie van Photoshop, want er ontbreken nogal wat belangrijke functies. Maar volgens Adobe is dit nog maar het begin.

Photoshop voor de iPad

Photoshop voor de iPad

In de eerste versie van Photoshop zijn belangrijke versies als maskeren en retoucheren aanwezig. Verder gaat het nog om een uitgeklede versie. Functies als filters, pen tool, aangepaste penseelbibliotheken, vectoren, color spaces, RAW bewerken, slimme objecten, laagstijlen en opties voor het maken van maskers zijn zoals we eerder schreven nog niet beschikbaar.

Adobe breidt de mogelijkheden wel uit. ‘Na verloop van tijd zullen we meer mogelijkheden en workshops toevoegen, terwijl we meer leren over het gebruik van Photoshop op een mobiel apparaat’, laat Adobe’s productmanager Pam Clark weten.


kooptip

Wat voor nu in ieder geval handig is, is dat je alle PSD’s op de iPad kunt openen. Photoshop op de iPad maakt naadloos verbinding met Photoshop op je Mac of pc, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een nieuw cloud-documentensysteem. Zo kun je eenvoudig op je Mac beginnen met een project en onderweg de boel finetunen. Of andersom.

De app heeft de bekende interface. Aan de linkerkant vind je een werkbalk met gereedschappen zoals het penseel, de healing brush en het bijsnijden. Rechts staan de lagen, met daarnaast opties voor het aanpassen van de helderheid, contrast, verzadiging en meer. Ook is het mogelijk om een masker of gradient te maken en kun je werken met de overvloeimodus.

Geen extra kosten

Photoshop voor de iPad is beschikbaar voor mensen met een Creative Cloud-abonnement. Je hoeft dus niet extra te betalen om de iPadOS-versie te gebruiken. Voor de goedkoopste lidmaatschap met Photoshop betaal je € 12,09 per maand.