Terug naar Philips Hue straks te bedienen via Siri met HomeKit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Philips Hue straks te bedienen via Siri met HomeKit

Door Jelle Mol8 juni 2015 16:221 min. leestijd0

Philips gaat nieuwe en bestaande Hue-verlichting uitbreiden met ondersteuning voor HomeKit. Dat betekent dat de lampen straks ook bestuurd kunnen worden via Siri op je iPhone of iPad en gegroepeerd kunnen worden in kamers. In september maakt het bedrijf meer details bekend over de integratie; in het najaar moet de oplossing beschikbaar komen.

Philips Hue met HomeKit

Philips Hue wordt over het algemeen gezien als de beste ‘slimme’ verlichting van dit moment, met eindeloze instelmogelijkheden. De verwachting was dan ook dat er op den duur HomeKit-ondersteuning zou komen, wat nu dus door Philips is bevestigd. Het bedrijf heeft tevens laten weten dat ook bestaande Hue-lampen gebruik kunnen maken van HomeKit. Waarschijnlijk wordt Apple’s oplossing voor slimme huisautomatisering ingebouwd in de Hue-hub, een kastje dat fungeert als brug tussen de bediening en lampen.

iOS 9

Met een bijhorende app is het reeds mogelijk om de Hue-lampen aan te sturen vanaf een smartphone of tablet, maar HomeKit-ondersteuning maakt onder andere stembediening via Siri en groeperen mogelijk. Dat Philips nu met de aankondiging komt, is geen toeval gezien Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC deze week. Eerder gingen er geruchten dat iOS 9, dat op de keynote vanavond gepresenteerd zal worden, een aparte HomeKit-app krijgt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar