Terug naar Nieuwe Hue Bridge van Philips ondersteunt HomeKit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Hue Bridge van Philips ondersteunt HomeKit

Door Jelle Mol4 september 2015 10:362 min. leestijd0

Philips brengt binnenkort een aangepaste versie van de Hue Bridge op de markt die geschikt is voor Apple HomeKit. Het nieuwe product was een tijdje te zien in een webshop, maar is inmiddels offline gehaald. De Hue Bridge fungeert als brug tussen de lampen en de app, zodat je Hue-systeem thuis met je smartphone of tablet te bedienen is.

Philips Hue

Hue Bridge met HomeKit

In juni kondigde Philips al aan dat het met een oplossing zou komen om bestaande en nieuwe Hue-verlichting geschikt te maken voor HomeKit. Door ondersteuning voor de huisautomatisering van Apple in te bouwen in de Hue Bridge, hoeven gebruikers alleen dit kastje te vervangen. Schijnbaar is het technisch niet mogelijk om een softwarematige ondersteuning voor HomeKit in de bestaande hardware in te bouwen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hue bedienen via Siri

Dankzij HomeKit wordt het straks dus mogelijk om je Philips Hue-verlichting thuis te bedienen met je iPhone, iPad en stem. Dat laatste verloopt via Siri, dat in iOS 9 ook meer functies krijgt. Bovendien biedt HomeKit de mogelijkheid om de verlichting te groeperen met andere apparaten, zodat met één commando bijvoorbeeld alle elektronica in een kamer aan- of uitgezet kunnen worden.

Volgens de webshop gaat de nieuwe Hue Bridge € 59,95 kosten, maar wanneer deze precies beschikbaar komt, is niet officieel bekendgemaakt. De tekst die op de productpagina stond, wijst op een introductie in december.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar