Terug naar Pebble Time Round: dunner dan de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pebble Time Round: dunner dan de Apple Watch

Door Sven Lamers24 september 2015 09:432 min. leestijd0

Pebble, het bedrijf achter onze op één na favoriete smartwatch, heeft gisteravond een nieuw model gepresenteerd, de Pebble Time Round. Het grootste verschil ten opzichte van de Pebble Time van eerder dit jaar? Hij is rond! Helaas komt het mooiere formaat wel met een aantal nadelen. Dit moet je weten.

Pebble Time Round Lifestyle

Pebble Time Round is rond!

Een punt van kritiek op de Pebble Time was zijn goedkope uiterlijk. Dat heeft het bedrijf nu aangepakt in de nieuwste versie. Zoals de naam al aangeeft is de wijzerplaat rond. Daarnaast zijn er 5 verschillende kleuren beschikbaar, die bij elke stijl moeten passen. Met een dikte van 7,5 mm en een gewicht van 28 gram is de Pebble Time Round bovendien de dunste en lichtste smartwatch van het moment.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wat het uiterlijk betreft is de Pebble Time Round niet mooier dan de Apple Watch, maar hij ziet er volgens ons wel beter uit dan zijn rechthoekige voorganger. Wel jammer zijn de reusachtige randen op de wijzerplaat. Deze zijn nodig voor het energiezuinige e-paper-display. Dat staat altijd aan en kan een beperkt aantal kleuren (namelijk 64) weergeven.

Pebble Time Round plaatje

Mooier formaat met nadelen

De nieuwe vormgeving heeft wat mindere kanten. Zo moest de Pebble Time Round inleveren op zijn accuduur en waterdichtheid. Terwijl de gewone Pebble Time zo’n 7 dagen meegaat op een acculading, is dat op het ronde model nog maar 2 dagen. Dit wordt gedeeltelijk goedgemaakt door de snelle oplaadtijd – 15 minuten opladen is goed voor een hele dag accu – maar het blijft jammer. In tegenstelling tot de voorganger is de Pebble Time Round ook niet meer waterdicht tot 50 meter. Net als de Apple Watch voldoet de nieuwe Pebble aan de IPX7-standaard – hij mag 30 minuten op 1 meter diepte ondergedompeld worden. In feite komt het erop neer dat de Pebble Time Round dus spatwaterdicht is, net als de Apple Watch.

De Pebble Time Round is vanaf nu te bestellen en wordt begin november uitgeleverd. In de VS kost de Pebble Time Round 249 dollar, in Europa betalen we 299 euro. Deze prijspolitiek had Pebble dan weer niet van Apple hoeven overnemen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar