Terug naar Pebble lanceert smartwatch met kleurenscherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pebble lanceert smartwatch met kleurenscherm

Door Sven Lamers24 februari 2015 16:182 min. leestijd0

Pebble heeft zojuist een nieuw model van zijn smartwatch gelanceerd om de concurrentie met de Apple Watch aan te gaan. De Pebble Time heeft een nieuw e-paper kleurenscherm gekregen dat daarnaast iets breder is dan bij de voorganger. Daarnaast komt het horloge in een dunnere behuizing en heeft het kleinere knoppen gekregen. Hierdoor lijkt het apparaat minder op speelgoed en meer op een echt horloge. Ten slotte is ook het besturingsysteem van de Pebble Time helemaal vernieuwd. De nieuwe Pebble is nu te bestellen op Kickstarter en als je er snel bij bent, kun je 40 dollar besparen in vergelijking met de officiële prijs van 199 dollar.Pebble Time

Concurrentie voor Apple Watch?

In vergelijking met de Apple Watch lijken de specificaties van de Pebble Time wat magertjes. Aan de binnenkant van de nieuwe Pebble werkt een energiezuinige maar relatief trage Cortex M4-processor, daarnaast heeft hij een bewegingssensor voor je sportieve activiteiten. In tegenstelling tot de Apple Watch heeft de Pebble Time nog steeds geen touchscreen en ook de resolutie lijkt op de foto’s niet eens in de buurt van Apple’s slimme horloge te komen.

Het grootste voordeel van de Pebble ten opzichte van de Apple Watch is echter de batterijduur. Terwijl je de Apple Watch waarschijnlijk elke dag (of nacht) moet opladen, gaat de Pebble Time zo’n 7 dagen mee.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Pebble Time Lifestyle

Notificaties en meer

We weten natuurlijk nog niet helemaal wat de Apple Watch allemaal moet kunnen, maar zoals het nu lijkt, ligt de nadruk vooralsnog op notificaties vanaf apps op je telefoon. Dat moet ook de insteek van de Pebble Time worden en daarom werd het besturingssysteem van de smartwatch vernieuwd voor meer overzicht bij het bekijken van notificaties. In de nieuwe Timeline-weergave worden notificaties gesorteerd in de categorieën ‘Verleden’, ‘Nu’ en ‘Toekomst’. Hierdoor zie je gemakkelijk welke notificaties je allemaal gemist hebt, wat nu belangrijk is en waar je straks naartoe moet. Dankzij een ingebouwd microfoon is het met de Pebble Time ook mogelijk om spraakberichtjes te versturen, maar dat zal in het begin alleen mogelijk zijn met Android-telefoons.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar