Terug naar Patent wijst op mogelijkheden voor verbeterde beveiliging Touch ID
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Patent wijst op mogelijkheden voor verbeterde beveiliging Touch ID

Door Jelle Mol19 december 2014 09:422 min. leestijd0

Apple onderzoekt manieren om de Touch ID-beveiliging verder uit te breiden, bijvoorbeeld door beweging van de vinger te registreren. Dat blijkt uit een patent dat in 2013 is toegewezen aan AuthenTec, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de technologie achter Touch ID.

Touch ID beveiliging

Virtueel combinatieslot

In het patent wordt beschreven hoe een apparaat niet alleen door de vingerafdruk ontgrendeld kan worden, maar ook door dit te combineren met bepaalde bewegingen. In het voorbeeld dat AppleInsider noemt moet de gebruiker zijn vinger op de Touch ID-knop leggen en vervolgens zijn vinger draaien om een virtueel combinatieslot te openen. Dit slot wordt weergegeven op het scherm van de iPhone of iPad. Wanneer de juiste combinatie van bewegingen wordt geregistreerd, wordt het apparaat ontgrendeld.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Touch ID beveiliging patent

Afbeelding: AppleInsider

Een andere mogelijkheid is het vegen in een bepaald patroon. In plaats van op het touchscreen te vegen, zou dit volgens het patent ook mogelijk zijn op de Touch ID-knop. Hiermee wordt niet alleen de beveiliging verbeterd, maar ook het gebruiksgemak voor gebruikers. Om je iPhone of iPad te ontgrendelen, hoef je je vinger dan niet van de Touch ID-knop af te halen.

Registratie via Touch ID-knop

De mogelijkheid om andere invoer te registreren dan alleen de vingerafdruk is ook al te vinden in Touch ID op de iPhone 6 en 6 Plus. Deze toestellen zijn uitgerust met een functie die Apple ‘Bereikbaarheid’ noemt. Door twee keer op de thuisknop te tikken (niet indrukken) schuift het scherm naar beneden. Mogelijk werkt Apple ook aan andere functies voor de Touch ID-knop, bijvoorbeeld om applicaties te openen of door menu’s te navigeren.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar