Terug naar Pas op voor de ‘CDMA’-iPhone 4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pas op voor de ‘CDMA’-iPhone 4

Door Redactie iCreate10 januari 2011 13:592 min. leestijd0

Een nieuwe iPhone 4 van het type ‘CDMA’ ziet morgen het levenslicht in de Verenigde Staten. Tenminste, als we de hardnekkige geruchten mogen geloven. Dat klinkt heel spannend, maar wat is ‘CDMA’ en waarom is het boeiend voor de Europeanen?

CDMA en GSM
CDMA is een standaard voor digitale mobiele telefonie, net als GSM. In Europa weten we niet beter of we bellen over het GSM-netwerk, maar in de Verenigde Staten liggen de zaken net even anders. In het land van de hamburger worden beide cellulaire technologieën naast elkaar gebruikt. Zo gebruikt Amerikaanse telecomprovider AT&T het GSM-netwerk en bellen Verizon-klanten over het CDMA-netwerk. En nu komt de aap uit de mouw: als Verizon de iPhone 4 gaat aanbieden moet het toestel wel zijn voorbereid op het CDMA-netwerk.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Op de schop
De iPhone 4 kan op dit moment alleen gebruik maken van het GSM-netwerk. Het ombouwen naar CDMA gaat verder dan een nieuwe simkaart of een ander stickertje, de hardware moet echt op de schop worden genomen. Deze klus is nu geklaard en Verizon zal het CDMA-toestel morgen onthullen, aldus Wall Street Journal.

Waarom boeiend?
Waarom is dit boeiend voor de Europeanen? Nou, het is opletten geblazen als je in de VS een iPhone wilt aanschaffen. Zodra het Verizon-toestel beschikbaar is, doe je er verstandig aan om dit toestel links te laten liggen. Want een CDMA-iPhone doet het niet op ons GSM-netwerk. Duidelijk toch?

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar