Terug naar 'Pages voor iPhone een beetje een teleurstelling'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Pages voor iPhone een beetje een teleurstelling'

Door Redactie iCreate1 juni 2011 14:073 min. leestijd1

Pages, de tekstverwerker die deel uitmaakt van het iWork-pakket, is gisteren gelanceerd voor de iPhone en iPod touch. Ben jij de trotse bezitter van een Mac met Pages, dan heb je waarschijnlijk al aardig wat posters, flyers of uitnodigingen gemaakt met het programma en weet je hoe handig het is. Dan wil je nu waarschijnlijk weten of het goed werkt op het kleinere scherm van de iPhone. Lees mijn bevindingen en trek zelf je conclusie.

Beperkingen
Tijdens mijn testsessie komt helaas naar voren dat de iPhone-versie van Pages zowel je creativiteit als je productiviteit beperkt. Voordat ik uitleg waarom dat zo is, kijken we eerst naar de functies die wél goed werken, namelijk de sjablonen voor posters, fotoverslagen en bedankkaarten. Zelf afbeeldingen invoegen, de lay-out veranderen en vervolgens per e-mail naar iemand versturen werkt allemaal prima. Toegegeven, je tapt af en toe mis door het kleine scherm van de iPhone, maar over het algemeen werkt de besturing prima en heb je al snel een leuk resultaat.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Brieven
Frustrerend wordt het als je een brief gaat typen, of erger: een cv. Als je uitzoomt zie je de lay-out maar kun je niets lezen, als je inzoomt kun je alles lezen maar zie je niets van de lay-out. Een brief typen op het kleine toetsenbord van de iPhone is een struikelblok en zelfs de meest basale acties als stukken tekst selecteren en in een bepaalde opmaak zetten vergt tijd en geduld, iets dat je op de Mac (en in mindere mate op de iPad) in een handomdraai doet. Ook het ontbreken van een landschap-modus voor het toetsenbord is een gemiste kans.

Om de opties in Pages te testen probeerde ik de workshop ‘Stijlen in Pages’ uit iCreate nummer 27 te doorlopen. Jammer genoeg moest ik al snel afhaken, omdat Pages op de iPhone simpelweg de benodigde opties mist.

Teleurstelling
Al met al is Pages voor iPhone een beetje een teleurstelling. Een simpele poster of bedankkaart maken gaat prima, maar gebruik je de app voor het schrijven van een cv of formele brief, dan loopt het allemaal niet zo lekker. Dan gebruik je waarschijnlijk liever de iPad versie, of nog beter, de oude vertrouwde Mac.

Heb je Pages geprobeerd en had jij dezelfde of juist heel andere ervaringen? Of wil je misschien dat we de andere apps uit het iWork-pakket eens onder handen nemen? Laat het ons weten!

Pages voor iPhone kost €7,99 en is beschikbaar voor in de App Store.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Okay, maar kom op…….
een formele brief of cv op een telefoon!? want daar hebben we het over…