Terug naar Overzicht: problemen en bugs in iOS 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overzicht: problemen en bugs in iOS 8

Door Jelle Mol22 september 2014 13:066 min. leestijd125

Nee, je bent helaas niet de enige met crashende apps of wifi-problemen in iOS 8. De nieuwste versie van iOS gaat voor sommige gebruikers gepaard met opvallend veel problemen, terwijl anderen nergens last van hebben. In onderstaand overzicht vind je een aantal problemen waar wij tegenaan zijn gelopen.

Heb je aanvullingen? Laat het ons weten in de reacties.

ipad voor beginners

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apps die crashen (WhatsApp, Appie)

Niet alle ontwikkelaars hebben hun app op tijd geoptimaliseerd voor iOS 8. Dat betekent dat sommige apps in iOS 8 zeer instabiel zijn. Sommige gebruikers melden dat WhatsApp direct crasht. Helaas zit er niets anders op dan te wachten op een update. Een ander probleem met WhatsApp is dat notificaties boven in je scherm blijven hangen. Je zult dan op de notificatie moeten tikken om deze weg te krijgen.

De problemen Albert Heijn’s Appie zijn inmiddels opgelost met een update die nu beschikbaar is in de App Store. Deze update zet al je recepten weer netjes terug waar ze stonden en voorkomt dat de app om de haverklap crasht.

Filmrol en Fotostream verdwenen

Huh, waar zijn de Filmrol en Fotostream ineens heen? Het verdwijnen van deze albums is geen bug in iOS 8, maar heeft te maken met de nieuwe manier waarop je foto’s georganiseerd zijn. In een apart artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Omdat de vernieuwde Foto’s-app pas op het laatste moment werd toegevoegd door Apple, hebben veel ontwikkelaars hier niet op kunnen anticiperen. Dat betekent dat apps die voorheen gebruikmaakten van de Filmrol, zoals WhatsApp, Facebook en Dropbox, nu foto’s proberen te vinden in het album ‘Onlangs toegevoegd’. Totdat deze apps zijn geüpdatet, kun je onze workaround volgen om alsnog toegang te krijgen tot alle foto’s.

Update 24 september: in de meest recente versie van WhatsApp (2.11.12) heb je weer toegang tot alle foto’s.

Update 26 september: het probleem met de toegang van apps tot foto’s is voor de meeste apps opgelost in iOS 8.0.2.

Wifi werkt niet meer

Is je wifi aanzienlijk verslechterd na het installeren van iOS 8? Het wegvallen van de verbinding of helemaal geen verbinding kunnen maken lijkt voornamelijk te spelen bij de iPad mini, maar ook sommige iPhone-gebruikers hebben er last van. Het kan helpen om de netwerkinstellingen te herstellen. Deze vind je in ‘Instellingen>Algemeen>Stel opnieuw in>Herstel netwerkinstellingen’. Je zult hierna opnieuw moeten verbinden met alle bekende wifi-netwerken.

Herstel netwerkinstellingen

Een andere mogelijke oplossing is het uitschakelen van locatievoorzieningen voor wifi-netwerken. Deze optie vind je in ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen>Systeem>WiFi-netwerken’.

Blijf je het probleem houden? Dan kun je overwegen om je iOS-apparaat volledig te herstellen. Weliswaar de meest rigoureuze oplossing, maar volgens sommige gebruikers heeft dit wel geholpen. Herstellen gaat via iTunes. Zorg dat je vooraf een iTunes- of iCloud-reservekopie hebt gemaakt.

Apps werken nog niet met Gezondheid

Update 26 september: in iOS 8.0.2 is HealthKit gerepareerd. Apps zouden (na een update) nu moeten werken met Gezondheid.

Dat klopt. Vlak voordat iOS 8 beschikbaar kwam, bleek er een probleem te zitten in HealthKit, de tool voor ontwikkelaars. Daarop moesten noodgedwongen alle apps die al klaargestoomd waren voor Gezondheid, teruggetrokken worden. Apple hoopt nog deze maand met een update voor de Gezondheid-app te komen, waarna andere apps wel hiermee zullen werken.

Bestanden uploaden in Safari lukt niet

Update 26 september: dit probleem zou opgelost moeten zijn in iOS 8.0.2.

Een bug in iOS 8 maakt het onmogelijk om bestanden te uploaden op een webpagina. Erg onhandig voor als je hier veel gebruik van maakte en wij hebben nog geen oplossing gevonden. Het is te hopen dat dit wordt opgelost in de eerste volgende update van iOS 8.

Camera roteert niet of oriëntatie klopt niet

Update 26 september: opgelost in iOS 8.0.2.

Bij sommige gebruikers klopt de oriëntatie van de camera niet als deze wordt opgestart. In dat geval geeft de Camera-app aan dat de iPhone bijvoorbeeld ondersteboven wordt gehouden terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Onhandig, want de app reageert dan ook niet op het roteren van de telefoon. Wij hebben nog geen andere oplossing gevonden dan Camera net zo vaak opnieuw opstarten totdat de oriëntatie klopt.

iCloud-diensten werken niet met internet van UPC

Update 23 september: Deze storing is opgelost door UPC. Alle iCloud-diensten zouden weer moeten werken met internet van UPC.

UPC-gebruikers melden dat verschillende iCloud-diensten niet werken, waaronder iCloud-Reservekopie. Ook kunnen bijvoorbeeld gedeelde Fotostreams op iCloud.com niet geladen worden met internet van UPC. Dit wordt veroorzaakt door een DNS-probleem bij UPC. Het probleem is bekend en UPC verwacht spoedig een oplossing. In de tussentijd kun je ook zelf het probleem oplossen door een andere DNS in te stellen, zoals Google Public DNS of OpenDNS.

Batterij is snel leeg

Het snel leeglopen van de batterij is helaas een jaarlijks terugkomend probleem bij iOS-updates. Gelukkig is het mogelijk om in iOS 8 een overzicht te krijgen van batterijslurpende apps. Deze lijst kun je vinden in ‘Instellingen>Algemeen>Gebruik>Batterijgebruik’.

Als je last hebt van een snel leeglopende batterij, controleer dan eerst of er bepaalde apps zijn die opvallend veel van de batterij vragen. Apps die op de achtergrond verversen, zijn sterk van invloed op je batterijduur. Deze apps kun je uitschakelen via ‘Instellingen>Algemeen>Ververs apps op achtergrond’.

Heb je niks bijzonders geconstateerd wat betreft apps? Overweeg dan om je iOS-apparaat te herstellen via iTunes. Je dient vooraf een iCloud- of iTunes-reservekopie te maken. In het verleden is gebleken dat batterijproblemen soms ook opgelost worden met een iOS-update, maar dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Tot slot kun je ook deze stappen volgen om je batterij opnieuw te kalibreren:

  1. Laat de batterij van je iPhone of iPad volledig leeglopen totdat je apparaat uitvalt. Wacht nu een paar uur terwijl het apparaat uitgeschakeld is, zodat de batterij ‘echt’ leeg is.
  2. Laad je iPhone of iPad op tot 100%, en laat het apparaat vervolgens nog 2 uur aan de lader liggen. Gebruik het apparaat niet tijdens het opladen.
  3. Start je iPhone of iPad nu op met een ‘soft reset’: houd de aan/uit-knop en de home-knop ingedrukt totdat het Apple-logo in beeld verschijnt. Je apparaat wordt nu opnieuw opgestart.
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

125
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
sjoerd
Lezer
sjoerd

Wat te denken van safari, die doet er een half uur open om te openen op de iPad 3. Tevens werken gestures 1 op de 2 keer niet of blijven meldingen van het notificatiescherm zijn.

Mark
Lezer
Mark

Ik had voor Alleen downloaden gekozen bij de melding om te upgraden naar IOS8 op mijn IMAC. gevolg: Itunes download IOS8 netjes, delete vervolgens oude apps en hangt zichzelf gelijk op!! Dus ik denk dat ik nog maar een paar daagjes wacht. 🙂

Henk Beumer
Lezer
Henk Beumer

iPad2:
Al 2x gehad dat er geen telecom provider wordt gevonden.
Keuze optie “Aanbieder” is dan ook niet meer geschikbaar in het keieze menu onder Instellingen=>Algemeen.
Opnieuw starten helpt.

wim hoos
Lezer
wim hoos

Zelfde probleem,heel lastig .volledig uitzetten en opnieuw opstarten helpt.

JobDoesburg
Lezer
JobDoesburg

notificaties lopen soms vast en verdwijnen dan niet meer. Verder verdwijnt soms ook de tijdbalk bij video’s

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

Ik heb bij verschillende apps het probleem dat de iPhone geen muziek wil streamen in de achtergrond. Mijn wekkerradio-app crasht bovendien bij het opstarten. Héél irritant.

Baerke
Lezer
Baerke

ios 8 is op mijn ipad 2 een ramp, dataverbinding valt geregeld weg, opnieuw opstarten is dan de enige oplossing. Verder traag, traag ehhh super traag alles.

Liz
Lezer
Liz

Bij mij werkt Pages op mijn ipad niet goed meer. Hoofdletters worden tijdens het typen te pas en te onpas midden in de zin geplaatst. Soms staan er wel 3 hoofdletters in één zin die ik weer in kleine letters moet veranderen. Dat is heel irritant! Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

tj
Lezer
tj

als ik mijn vliegtuigstand snacht opzet, dan is smorgens mijn batterij gedaald met +- 15%.
Terwijl als ik alles gewoon laat opstaan snachts dan heb ik geen problemen met mijn batterij?

Harald
Lezer
Harald

Op mijn iPhone 4S is iOS8 traag. Er zit een duidelijke lag bij het switchen tussen apps. Safari is ook traag. En een aantal apps waaronder Youtube en FB openen met een zwart zwerm. Nog een keer drukken op de home toets lost het dan wel weer op, maar echt gebruikersvriendelijk is het niet. Je krijgt echt het gevoel dat die iPhone tegen zijn grenzen aanloopt. Gevoelsmatig denk ik ook dat de apps op mijn iPad 3 langzamer reageren. Ik typ nu op mijn iPad met een waarneembare lag.

Ekkel
Lezer
Ekkel

In mijn hotmail account kan ik geen berichten meer verplaatsen van reclame naar postvak in. 4s

Titia
Lezer
Titia

Bij mij crashte Whatsapp steeds als ik een chat wilde lezen. Erg onhandig! Update gedraaid uit App store, nu kan ik weer appen gelukkig.

Mike
Lezer
Mike

Sinds ios8 doe ik nog maar de helft met mijn batterij. Nu neem ik mijn 100% opgeladen iphone5s naar mijn werk en is hij al leeg als ik naar huis ga, zonder dat ik hem extreem veel gebruikt heb. Voor ios8 had ik einde dag nog 40% over. Daarnaar wordt hij erg warm en lijken er allemaal achtergrondprocessen te lopen die batterij slurpen. Heb ververs apps in achtergrond uitgezet. Tips?

Rob De Leeuw
Lezer
Rob De Leeuw

Mijn iPad mini wordt nu heel warm bij opladen, WiFi valt weg en batterij loopt snel leeg. Dit alles na installatie van IOS8

Ruud
Lezer
Ruud

Snelstarten van camera vanaf beginscherm crasht ook

Puck
Lezer
Puck

Heb een iPhone 4s en had de dag nadat ios 8 uit was gekomen, ios 8 gedownload. Niet heel veel is er veranderd behalve dat ik ineens geen WiFi netwerken meer krijg en dat ik ook met geen kan erbinden ! Er komt niks te staan en ik kan wel gewoon WiFi aan en uit doen.. Ik krijg wel dan m’n nieuwe iPhone 6 vrijdag waarschijnlijk maar al mijn mb’s gaan nu wel hard.. Oplossing graag want kan nu niks doen behalve appen want fb, ig, twitter, etc nemen zo 100 mb in. ( heb al m’n netwerkinstellingen gereset, m’n… Lees meer »

Marco
Lezer
Marco

De verbinding met de Apple TV wordt steeds onderbroken, bij zowel de Ipad als bij de Iphones.

Leonie
Lezer
Leonie

Spijt dat ik iOS 8 heb geinstaleerd.
Alles is veel trager en al mijn schaakprogramma’s zijn in de war.
Klein schaakbord en overal rondvliegende te kleine schaakstukjes.

Johanna
Lezer
Johanna

Vanavond zijn de problemen rondom de update naar ios8 ter sprake gekomen in het programma van Editie.nl
Het is nu nog mogelijk om terug te zetten naar ios7, kijk op bijgaande link hoe je dit kunt doen. Echter, je zult snel moeten zijn omdat niet duidelijk is hoe lang dit nog kan.
http://www.rtlnieuws.nl/editienl/van-ios-8-terug-naar-ios-712

Jan Michels
Lezer
Jan Michels

Na de update starte de ipad niet op maar moest ik m koppelen aan itunes en compleet herstellen Bij het bijsnijden van de foto’s maakt ios8 een veel grotere uivergroting dan die ik had ingesteld. Af en toe blijft de favorieten colom hangen en moet de ipad opnieuw uitgezet worden en gestart. Ik heb spijt als haren op mn hoofd dat ik ios8 heb geinstaleerd. Zelfs in de apple store zei de verkoper dat hij nooit direct n nieuwe update instaleerd als uitkomt, altijd even wachten totdat alle problemen zijn opgelost zei die. Misschien een zeer goede TIP. Ik ga… Lees meer »

Esther Meijer
Lezer
Esther Meijer

De rotatie vergrendeling doet alleen nog maar verticaal, erg onhandig, iemand tips/oplossingen? Thx

Peter Bedaf
Lezer
Peter Bedaf

Inderdaad, iphone is een stuk trager geworden. daarnaast heb ik momenteel bij elk telefoongesprek dat de verbinding na ongeveer een minuut wordt verbroken. Ik moet dan opnieuw bellen !
Erg frustrerend dit laatste..

Ad
Lezer
Ad

Sinds de update naar iOS8 moet ik steeds opnieuw inloggen voor een forum waar ik op zit. Het schijnt te maken te hebben dat hij de cookies niet vasthoud. Daar ik enkele keren per dag naar het forum ga, is dit zeer irritant. Helpdesk van apple store gemaild maar kost 35 euro voor eerste telefonisch advies? Iets wat door apple veroorzaakt is!
Is er hier een oplossing voor?

Gr, Ad

Opalino
Lezer
Opalino

Mijn toetsenbord bedekt steeds de plek waar ik gegevens moet invullen!

Floris
Lezer
Floris

Sinds ios8 kan ik niet meer handsfree bellen met de standaard volkswagen audio. Er is wel verbinding tussen de iPhone en de radio (muziek streamen werkt) alleen bellen werkt niet meer.

lex
Lezer
lex

Ik kan in ios8 (iphone 5s) geen foto’s maken door middel van snelle toegang via lockscreen. Als ik het icoon in de rechterbeneden hoek omhoog veeg dan krijg ik voor een second de fotoapp te zien, echter wordt vervolgens de achtergrond foto getoond zonder tijd e.d. .. best irritant!

fred
Lezer
fred

Kan ik mijn besturing weer terugzetten naar de vorige versie?

Daiss
Lezer
Daiss

Ik heb ios 8 gedownload… Ik ben het knopje kwijt voor apple tv!! Eerst keek ik youtube of andere filmpjes via apple tv. Hoe kan ik dat nu doen???

John
Lezer
John

Hallo Daiss schuif met je vinger van onder naar boven dan zie je Apple tv weer verschijnen John

Sanne
Lezer
Sanne

Wifi is ongelooflijk traag geworden na het dowlouden van ios8. Daarnaast valt het bellen ook wel eens weg terwijl de dekking hier goed is en ik dat eerder vrijwel nooit had. Kun je inderdaad niet deze update weer omzetten naar de oude ios? Iphone 5s

Alex
Lezer
Alex

Toevallig hoorde ik bij een bezoek aan de Appstore in Amsterdam een klant met hetzelfde probleem. De Appstore kon het probleem niet verhelpen omdat de iPhone door de klant hersteld was en de WiFi geschiedenis daarmee gewist. Ik zou zeggen probeer zelf niets te herstellen en laat de WiFi geschiedenis in tact. Als je weer een aantal keer problemen hebt maak dan een afspraak met de Appstore.

John
Lezer
John

Hallo Sanne heb je het volgende al geprobeerd
Instellingen-algemeen-stel opnieuw in-herstel alle instellingen
Je raakt niet kwijt al je app,s blijven er gewoon instaan bij mij werkte dit goed.John

Kim
Lezer
Kim

Bij het openen van contacten via de groene telefoon icoon kan ik niets meer toevoegen en of wijzigen! Toetsenbord verschijnt gewoonweg niet!! Via de contacten app doet hij het wel.

ikr
Lezer
ikr

Bij mij doet hij het ook niet

plutarchus
Lezer
plutarchus

na iOS8 update doet whatsapp het bij sommige afzenders wel, bij anderen verdwijnt het bericht direct uit het scherm

Rob
Lezer
Rob

Om IOS 8.2 te kunnen installeren heb ik eerst wat ruimte moeten maken. Ik heb wat apps verwijderd. De installatie is netjes gelukt. Nu wil ik de apps terugplaatsen. Ze zijn echter nergens te vinden. Ook op de PC met itunes niets. Wie heeft goede raad?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Heb je in de App Store bij ‘Updates>Aankopen>Niet op deze iPhone/iPad’ gekeken?

alex
Lezer
alex

Ook niet bij aankopen in de Appstore ?

Alex
Lezer
Alex

Met de functie algemeen -> toegankelijkheid-> zoomen -> zoomgebied -> hele scherm wordt in de mailapp en safari toch ingezoomd op een deelgebied. Heel vervelend voor visueel gehandicapten.

Sippie
Lezer
Sippie

iBooks valt om de paar minuten uit waardoor het lezen van een boek onmogelijk wordt ook houd hij niet meer de blz vast waar je bent gebleven

John
Lezer
John

Hallo Sippie gebeurde bij mij ook oa.ook bij YouTube
Niet altijd maar soms toen heb ik mijn Automatisch slot op nooit gezet geen last meer
Niet vergeten terug te zetten de mijn staat normaal op 2 minuten. John

Jos
Lezer
Jos

1 week geleden nieuwe iphone6 gekocht en vanaf dat moment alleen maar problemen gehad met trage wifi verbindingen en zelfs volledige wifi disconnects. Heb vervolgens apple support gebelt en na een 3-tal dagen is mijn case terrecht gekomen in Ierland technical support. Deze hebben me gebelt en een 24 uurs diagnostics check voor gesteld op mijn toestel. Heb hem vriendelijk bedankt voor alle moeite en hem te kennen gegeven dat ik mijn geld terug wil, ben vervolgens naar de winkel gegaan waar ik hem heb gekocht en heb het geld terug gekregen. En nu komt het: ben vervolgens naar een… Lees meer »

martijn
Lezer
martijn

Sinds de update heb ik problemen met mijn camera flitser en flashlight. Ook andere camera en zaklamp apps doen het niet! Iemand een idee?

Mariët
Lezer
Mariët

Bij de zoekfunctie staat het toetsenbord verticaal links of rechts…..

Brecht
Lezer
Brecht

ik kan bij de installatie niet op akkoord drukken bij algemene voorwaarden (ipad 2) nog iemand dit probleem?
mijn ipad is eigenlijk nu zo goed als nutteloos en ligt als een meubelstuk op de kast :s

Lisette
Lezer
Lisette

dat had ik dus ook. je moet eerst even bij instellingen naar de iCloud gaan ipv algemeen en daar akkoord gaan met de voorwaarden. vervolgens kun je wel op akkoord drukken bij algemene voorwaarden van de software-update.

Toon Koolen
Lezer
Toon Koolen

na de laatste update accepteert de telefoon niet dat het geluid van zowel beltoon als speaker open blijft staan.
Regelmatig staat het geluid uit zodat je niet weet of je gebeld bent. In het menu instellingen / geluiden staat beltoon en meldingen bijna altijd uit terwijl er bij Wijzig met knoppen uitstaat. Hij gaat toch elke keer uit. hoe is dit mogelijk en hebben hiervan meer mensen last. Enkele kennissen hebben het wel namelijk. Maar de grote vraag is dus wat is dit en hoe moeten wie het oplossen.

corden12
Lezer
corden12

Ik heb problemen met het laden van mijn hotmail account zowel op iphone als ipad en ook op mijn mac book erg traag..
De ene keer wel wat sneller als anders, maar toch erg vervelend. Schijnt te liggen aan hotmail hoor ik uit geluiden en kan beter een andere mail provider kiezen, maar welke dan. En dan weer alle mensen mailen dat ik een ander adres heb. :s grrrr iemand ervaring? tips?

Margriet
Lezer
Margriet

Ik heb nog steeds 2 problemen: de eerste is wel heel vervelend en ik schrik me iedere keer weer kapot. Mijn agenda verdwijnt gewoon, alle geplande afspraken van begin 2014 tot oktober j.l. verdwenen! Via de Icloud en reservecopie Itunes weer terug, maar dit overkwam me nu al 2x. Ik heb een vraag of ik de agenda ook uit kan draaien voor de zekerheid. Weet niet hoe ik dit moet doen. Wie weet het wel.
Het tweede irritante probleem is dat ik steeds weer moet inloggen bij Icloud als ik een mail wil verzenden.

ReenPouwels
Lezer
ReenPouwels

De achtergrond op mijn Iphone 5 is ineens verdwenen en vervangen door een scherm met de volume knoppen weergave.
Hoe kan ik dit verhelpen??

Lady R
Lezer
Lady R

Goeden avond,

Ik kan ineens geen foto’s meer maken met m’n iPhone 6. Ik krijg steeds de melding “tijdsverloop” als ik een foto wil maken.

Wie kan me helpen?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo, waarschijnlijk staat je Camera ingesteld op de modus ‘Tijdsverloop’. Door naar links te vegen kun je de Camera instellen op ‘Foto’. Lost dat het probleem op?

J.
Lezer
J.

Als ik een app wil downloaden vanuit de itunes store, komt het venstertje in beeld waar ik mijn wachtwoord van mijn apple ID moet invoeren. Als ik mijn wachtwoord heb ingevoerd en op “OK” heb gedrukt, komt het venstertje steeds weer terug in beeld. Ik kan mijn wachtwoord blijven invoeren maar het venstertje keert steeds weer terug. Heeft iemand hier ook last van en/of weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Uitloggen en opnieuw inloggen helpt ook niet. Niet in de itunes store zelf en ook niet bij algemeen. Ook kan ik mijn vingerscan niet activeren voor apps downloaden. Dan… Lees meer »

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo, lastig! Heb je al geprobeerd je wachtwoord te wijzigen? Anders is het raadzaam om je iPhone/iPad volledig te herstellen. Maar vooraf wel een back-up via iTunes of iCloud.

J.
Lezer
J.

Bedankt voor de reactie. Ik heb al een paar keer mijn wachtwoord veranderd maar dit heeft niet geholpen. Ik ga dan mijn iPhone volledig herstellen en hopen dat het opgelost is!

J.
Lezer
J.

Ik heb mijn iPhone hersteld naar fabrieksinstellingen en het probleem is verholpen. Bedankt voor de hulp!

Daan
Lezer
Daan

Ik kan geen apps meer installeren op mijn iPhone 4. Wanneer ik mijn wachtwoord voor mijn apple id invoer dan komen de nieuwe algemene voorwaarden in beeld. Dus ik klik op akkoord maar dan staat er : De iTunes store kon uw aanvraag niet verwerken, probeer het later nog eens.

Daan
Lezer
Daan

Laat maar het is alweer gelukt, wat ben ik toch goed 😉

Johan
Lezer
Johan

Ik kan me scherm niet meer draaien en ik heb me rotatievergrendeling uit staan hoe los ik dit op

Lea Perk
Lezer
Lea Perk

Als je je rotatievergrendeling weer aan zet en dan het knopje naast je folumeknop verschuift, lukt het dan wel? Zie deze video ; https://m.youtube.com/watch?v=5ck_YSSbZcc

noortje
Lezer
noortje

Ik kan geen apps meer downloaden want appstore spaced m en ik kan mijn muziek van itunes niet meer luisteren en als ik dan naar instellingen ga en daar op muziek of appstore druk dan loopt mijn telefoon vast. Kan dat te maken hebben met ios8?

Merve
Lezer
Merve

Ik kan geen foto’s meer maken met de camera en de flits gaat ook helemaal niet meer aan (ook als ik de zaklamp aan zet) . Mijn voorcamera lukt wel. Wat is het probleem en wat kan ik doen ?

Patty
Lezer
Patty

Volgens Apple moet ik mijn IPhone terug zetten naar de fabrieksinstelling omdat er iets is met de software. Ik weet dat ik alles kwijt ben. Een backup van mijn contacten heb ik. Maar hoe zit het met mijn info die ik op 1Password heb gezet. Ben ik deze dan ook kwijt? Temeer omdat het advies is om hem niet terug te zetten van een reserve copie

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo Patty, als het goed is wordt dat teruggezet via iCloud (back-up). Dat durven we echt niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar als je iPhone hersteld moet worden dan zal dat vroeg of laat toch moeten gebeuren helaas.

Hans
Lezer
Hans

Hoi. tijdens ios update werd de iPhone 4s uitgeschakeld. Kan nu niet meer opstarten en bij poging herstel geeft iTunes aan dat er ruimte te kort is… Hoe kan ik dit oplossen? Al vast bedankt voor de moeite.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Hans, vervelend! Heb je al geprobeerd op te starten in DFU modus? Zie https://theiphonewiki.com/wiki/DFU_Mode

ann
Lezer
ann

mijn i-phone 5s heeft allemaal grote tekens en letters, hoe krijg ik deze terug normaal

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Ann, als je de lettergrootte bedoelt, dan kun je dit instellen via ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid>Tekstgrootte’.

jantina
Lezer
jantina

Even een vraagje…heb problemen met ipad mini….na update doe die heel vreemd. Hij start allerlei schermpjes open dat heb ik niet eens aangeklikt…hij doe spontaan al leg ik hem op tafel dan doe die het ook. Hij is nu onbruikbaar want kan er totaal niet aan werken met al dat open springen van schermen en spontaan begin die te type. Heb al geprobeerd te ressetten en opnieuw geinstalleerd maar dat help niks.