Terug naar Overzicht: iPhone 6-geruchten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overzicht: iPhone 6-geruchten

Door Jelle Mol8 september 2014 11:455 min. leestijd0

iPhone 6 concept

Mobiel betalen, een 5,5-inch-scherm van saffierglas en een snellere processor. In aanloop naar de presentatie op 9 september draait de iPhone 6-geruchtenmachine weer op volle toeren. Iedere dag duikt er wel een nieuwe foto of video op van een onderdeel of zelfs een compleet geassembleerd apparaat. Wij hebben de belangrijkste geruchten voor je op een rijtje gezet.

Winactie: wat denk jij dat Apple gaat presenteren? Deel je voorspelling met ons en maak kans op een € 15 giftcard voor de iTunes en App Store!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Lancering: 9 september

Net als de lancering van de iPhone 5 en 5s zal ook de iPhone 6 in september worden gepresenteerd. Dinsdag 9 september moet het gaan gebeuren tijdens een speciaal media-event, hoewel het niet officieel bevestigd is dat het om een iPhone-event gaat. Het event is live te volgen via een videostream.

Gebaseerd op voorgaande jaren ligt het nieuwe paradepaardje ongeveer 1,5 week later in (onder andere) de Amerikaanse winkels. Normaal gesproken moeten we in Nederland en België een maandje langer wachten, maar er zijn geruchten dat ook wij op 19 september al naar de winkel kunnen. Zo niet, dan kun je een tripje naar onze Duitse, Franse of Engelse buren overwegen, want daar hebben ze hem sowieso in september.

Display: 5,5 inch en saffierglas

Geruchten over het scherm van de iPhone 6 concentreren zich op het formaat en materiaal. Hoewel Apple lang heeft vastgehouden aan kleinere schermformaten, lijkt het erop dat de iPhone 6 een beduidend groter display gaat krijgen van 4,7 inch. Daarnaast zou een tweede variant geïntroduceerd worden met een 5,5-inch scherm. Hiermee zou Apple willen inspelen op de vraag van consumenten naar een groter scherm en directer kunnen concurreren met grotere smartphones als de Galaxy S5 van Samsung.

iPhone 6 formaat (door Mac Rumors)

Schermgrootte van de iPhone 6 (door www.macrumors.com).

Een display van saffierglas zou de iPhone 6 bovendien moeten gaan beschermen tegen krassen en valschade. Saffierglas is duurzaam maar ook erg kostbaar. Mogelijk krijgen alleen de duurdere iPhone-modellen met meer opslagcapaciteit dit type display, áls het er al komt.

Ontwerp: dunner en ronder

De grootte van het scherm is niet de enige verandering in het iPhone-ontwerp. Met de iPhone 6 wordt mogelijk afscheid genomen van het strakke ontwerp op de iPhone 4, 4s, 5 en 5s. Het nieuwe ontwerp zou meer ronde vormen hebben, alhoewel onderstaande video juist een iPhone laat zien die qua ontwerp nagenoeg gelijk is aan eerdere modellen. Ook wordt de iPhone 6 een stuk dunner dan zijn voorgangers, wat kan betekenen dat de camera een klein beetje uitsteekt zoals bij de nieuwste generatie iPod touch.

https://www.youtube.com/watch?v=eQopSbASO40

De Chinese maker van deze video claimt dat dit de iPhone 6 is.

NFC-technologie: mobiel betalen

De iPhone 6 staat mogelijk centraal in Apple’s langverwachte mobiele betaaldienst. Door middel van NFC-technologie, geleverd door de Nederlandse chipfabrikant NXP, kun je betalen door alleen je telefoon even voor een scanner te houden. De veiligheid van mobiel betalen met de iPhone wordt dan gewaarborgd door Touch ID. Door (niet-bevestigde) samenwerking met partijen als Visa, PayPal en winkelketens als McDonald’s hoopt Apple op een snelle adoptie door consumenten.

In bovenstaande video is te zien dat het Passbook-icoon is uitgebreid met de afbeelding van een creditcard, wat erop wijst dat de mobiele betaaldienst geïntegreerd wordt in Passbook.

Batterijcapaciteit: 2.915 mAh

Een groter scherm heeft meer stroom nodig en dus zal de iPhone 6 over een batterij met grotere capaciteit beschikken. Recente foto’s laten een batterij van 2.915 mAh zien die bedoeld zou zijn voor de 5,5-inch-variant. Dat is bijna het dubbele van de batterij van de iPhone 5s, maar gezien de schermgrootte is dat niet opmerkelijk. Apple wil waarschijnlijk graag vasthouden aan vergelijkbare batterijduur als waar vorige iPhone-modellen over beschikten.

Lightning-connector: omkeerbaar en usb 3.0

Apple’s Lightning-connector werd pas twee jaar geleden geïntroduceerd, maar er is een kans dat de connector nu al een update krijgt. Onlangs werd door de organisatie achter usb 3.0 een nieuwe generatie usb-connectors aangekondigd, met als belangrijkste feature dat de connector omkeerbaar is en op twee manieren in een apparaat past. Geen frustratie meer met het op de tast inpluggen van usb-kabels dus.

De nieuwe connectors zijn pas net productieklaar, maar eerdere berichten wezen erop dat ze met de iPhone 6 worden meegeleverd. Dat blijkt uit een patentaanvraag en onderstaande foto. De nieuwe Lightning-connector zou in dat geval ook usb 3.0 gaan ondersteunen. Meer recente geruchten suggereren dat Apple wel werkt aan de nieuwe connector, maar dat deze nog niet met de iPhone 6 wordt verscheept.

Lightning-connector iPhone 6

De nieuwe Lightning-connector met omkeerbare usb-aansluiting (via Twitter)

Verder: A8-processor en camera

Over de precieze hardware is niet veel bekend, maar de iPhone 6 zal in elk geval over een nieuwe A8-processor beschikken. De 64-bit chip zou met een hogere kloksnelheid nog veel sneller zijn dan de A7 in de iPhone 5s, en dat terwijl er nog vrijwel geen apps zijn die het maximale uit de A7-processor halen.

Ook over de camera blijven de geruchten wat beperkt. Over het algemeen investeert Apple liever in verbetering van de sensor en beeldstabilisatie dan het aantal megapixels op te gaan schroeven. Dat zal waarschijnlijk ook voor de iPhone 6 gelden. De 8-megapixel-camera zou wel voorzien worden van een verder verbeterde ‘TrueTone’-flitser, zoals die werd geïntroduceerd op de iPhone 5s, die moet leiden tot meer kleurechtheid op foto’s met flits.

Tot slot: iOS 8

Uiteraard zal de iPhone 6 geleverd worden met de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. iOS 8, dat momenteel in bètafase is, kent een aantal belangrijke nieuwe functies. Zo krijg je één foto- en videobibliotheek voor al je apparaten, wordt met Health fitness- en gezondheidsinformatie gebundeld en is iCloud Drive een alomvattende map waarin je vanaf iOS-apparaten, Mac en Windows-pc bestanden kunt opslaan. Als de iPhone 6 inderdaad op 9 september wordt gelanceerd, dan zal iOS 8 een dag later beschikbaar zijn voor je iPhone, iPad of iPod touch.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar