Terug naar Overzicht: geruchten iPad Air 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overzicht: geruchten iPad Air 2

Door Jelle Mol9 oktober 2014 11:183 min. leestijd0

iPad Air 2 dummy

De uitnodigingen voor Apple’s media-event op 16 oktober zijn de deur uit. Naar verwachting wordt op die dag de iPad Air 2 gepresenteerd, evenals een Retina iMac en OS X Yosemite. Hoogste tijd om eens alle geruchten over de nieuwe iPad Air op een rijtje te zetten.

Update 15 oktober: Apple heeft per ongeluk (of niet?) de iPad Air 2 en iPad mini 3 getoond in de handleiding voor iOS 8.1. Het document was korte tijd te zien in de iBooks-app. In de handleiding was te zien dat zowel de iPad Air 2 als iPad mini 3 inderdaad Touch ID krijgt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPad Air 2 en iPad mini 3

Introductie op 16 oktober

Hoewel de uitnodiging erop lijkt te wijzen dat op het media-event in elk geval nieuwe Macs gepresenteerd zullen worden, is het nagenoeg zeker dat ook de iPad Air 2 aan bod komt. Nieuwe iPads worden al jaren in oktober gepresenteerd, vorig jaar samen met vernieuwde MacBook Pro’s.

Gebaseerd op voorgaande jaren zal de vernieuwde iPad op de vrijdag de week erna in de (Nederlandse) winkels liggen. Dat zou in dit geval op 24 oktober zijn. Omdat de presentatie dit keer echter niet op dinsdag maar op donderdag wordt gehouden, zou dat ook nog een week later (31 oktober) kunnen zijn.

Dunner ontwerp

Qua ontwerp lijkt de iPad Air dezelfde kant op te gaan als de iPhone 6: nóg dunner en wat ronder. Op foto’s van een ‘dummymodel’ is te zien dat de nieuwe iPad Air ongeveer even dun wordt als de iPhone 6 en een vergelijkbare speaker-grill krijgt. Van deze dummy, bedoeld voor accessoirefabrikanten, is ook een video gemaakt.

Eerste iPad met Touch ID

De iPad Air 2 zal de eerste iPad worden met Touch ID. Aanwijzingen voor de integratie van Touch ID werden al in de code van iOS 7 gevonden. Ook in de code van de iOS 8.1 bèta staat dat Apple Pay gebruikt kan worden met Touch ID op de iPad. Voor het gebruik van Apple Pay is Touch ID (of een Apple Watch) vereist. Apple Pay op de iPad zal zich richten op online betalingen; voor betalingen in de winkel zal het apparaat immers voorzien moeten worden van een NFC-chip en het schijnt dat die niet in de iPad komt te zitten.

Snellere A8-procesor en meer werkgeheugen

Het is gebruikelijk dat in navolging van de nieuwe iPhone ook de iPad wordt uitgerust met de nieuwste processor. Dat zal in dit geval de A8-processor zijn, die volgens Apple 25% meer CPU-kracht en 50% sneller is op grafisch gebied dan de A7.

Recent opgedoken foto’s wijzen op een verdubbeling van het werkgeheugen naar 2 GB in de iPad Air 2. Eerder werd gespeculeerd over 2 GB RAM ten behoeve van ‘split-screen multitasking’, waarmee de gebruiker twee apps tegelijkertijd kan gebruiken. Omdat we hierover niets meer hebben gehoord sinds de eerste berichten, lijkt dit echter te blijven bij een iOS-experiment van Apple.

Verder: Retina HD, verbeterde camera en gouden uitvoering

In de laatste bèta van iOS 8.1 is code gevonden die wijst op een hogere resolutie. Er bestaat een kans dat Apple de zogenaamde Retina HD-resolutie van de iPhone 6 naar de iPad Air 2 brengt. Ook krijgt het apparaat mogelijk de verbeterde 8-megapixel camera zoals die op de iPhone 6 te vinden is. Tot slot voorspelt Bloomberg dat de iPad Air 2 behalve in zilver en spacegrijs ook in goud verkrijgbaar zal zijn. Apple zou hiermee de beschikbare kleuren voor de iPad gelijktrekken met de iPhone 6, 6 Plus en 5s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar