Terug naar Overleeft Apple's CEO Tim Cook 2013?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overleeft Apple's CEO Tim Cook 2013?

Door Redactie iCreate23 april 2013 11:362 min. leestijd0

Morgen presenteert Apple de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2013 en het belooft voor de verandering een spannend avondje te worden. We hebben namelijk al vijf maanden geen aankondigingen van nieuwe Apple-producten gekregen en het aandeel AAPL is gezakt onder de vierhonderd puntengrens. Aandeelhouders beginnen ongeduldig te worden, hoewel Apple in het afgelopen jaar telkens verkooprecord na verkooprecord heeft verbroken. In de tussentijd wordt er ook openlijk gezaagd aan de stoelpoten van Apple’s CEO, Tim Cook.

Analisten

Illustrerend is dit artikel van de financiële nieuwswebsite Forbes, waarin hardop wordt gesuggereerd dat er binnen Apple plannen bestaan om Cook te vervangen. Dat stuk staat niet op zichzelf. Gisteren publiceerde de bekende Apple-watcher Daniel Eran Dilger een stuk op AppleInsider met een waslijst aan analisten die zinspelen op Cooks vertrek. Een van de opmerkingen die gemaakt werd luidde ‘Als Ron Johnson (voormalig hoofd Retail van Apple, red.) op moest stappen als baas van JC Penney, waarom is Cook dan nog steeds CEO?’ Dat is natuurlijk nogal een domme vraag: onder Tim Cook vergaarde Apple zo ongelofelijk veel winst dat dit het menselijke verstand te boven gaat, terwijl Ron Johnson nog geen jaar de kans kreeg om een noodlijdend bedrijf in beweging te krijgen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Tegenstrijdige berichten

John Gruber citeerde gisteren verschillendeberichten over de winsten van LG Display. Wat hierin opviel was dat bijvoorbeeld de Wall Street Journal meldt dat de vraag in Apple-beeldschermen voor de iPhone is toegenomen, terwijl Reuters het tegenovergestelde beweert. Reuters gebruikt hierbij de woorden van Jay Yoo, een analist bij Korea Investment & Securities. Lees: een bedrijf dat veel geld investeert in Samsung. Bloomberg heeft een vergelijkbaar bericht, waarbij de interpretatie wordt gegeven door Harrison Cho, een analist voor Samsung Securities. Hadden we al gezegd dat Apple en LG gevaarlijke concurrenten zijn voor Samsung?

Gevolgen voor Tim Cook

Kortom: Apple wordt de laatste tijd flink belaagd in de internationale pers door spindoctors die het nieuws lijken te bevuilen met hun propaganda. Dat maakt de kwartaalcijfers van morgenavond belangrijk: heeft Apple wederom veel winst terwijl de wereldeconomie in een diepe crisis zit? Dan heeft Tim Cook weinig te vrezen. Gaat het echt veel minder goed met Apple? Dan breken er spannende tijden aan voor de baas van het grootste bedrijf ter wereld.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar