Terug naar Vanaf nu Nederlandse OV-info in Apple Kaarten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vanaf nu Nederlandse OV-info in Apple Kaarten

Door Laura Grootaarts25 mei 2017 11:122 min. leestijd0

Vanaf vandaag kun je met Apple Kaarten ook je reis met het openbaar vervoer plannen. Nederland is hiermee het tweede Europese land waar een rit met bus, tram en metro (of zelfs de veerboot) opvraagbaar is in Maps.

OV-info Apple Kaarten opvragen

Openbaar vervoer kaartenOm een routebeschrijving met het OV op te vragen, begin je op dezelfde manier als voorheen. Zoek de plaats of het adres op waar je naartoe wilt en tik op ‘route’. Onder in het menu kun je kiezen op welke manier je wilt reizen: naast auto, te voet en rit staat daar nu ook OV. De app laat je precies zien hoe de route in elkaar steekt. Ook als je korte stukjes moet wandelen, staat uitgelegd hoe.

Ov kaarten

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je hebt ook nog op een andere manier toegang tot de nieuwe informatie. Tik bovenin op de i-knop en kies voor de kaartweergave OV. Je ziet dan meteen alle treinsporen lopen. Zoom verder op de kaart in om ook stations, haltes etc. te zien. Je kunt erop tikken om info over aankomst- en vertrektijden te krijgen.

De informatie wordt constant bijgewerkt en vertragingen zijn dus zichtbaar. En op een dag als vandaag (Hemelvaart) staat duidelijk vermeld dat de zondagsdienstregeling van kracht is.

Updaten niet nodig

Om toegang te krijgen tot de nieuwe optie, hoef je niet te updaten. De informatie verschijnt automatisch in de apps op de iPhone, de iPad en de Mac. Wel is het zo dat de functie beetje bij beetje wordt uitgerold: het is mogelijk dat het bij jou nog niet werkt – probeer het dan later op de dag nog een keer. Nu nog kunnen inchecken in het OV met je iPhone en het wordt nog eens wat  …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar