Terug naar OS X Yosemite bijna klaar voor lancering
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

OS X Yosemite bijna klaar voor lancering

Door Jelle Mol2 oktober 2014 10:322 min. leestijd3

Update 3 oktober: volgens Re/code zal Apple op donderdag 16 oktober een media-event organiseren voor OS X Yosemite, een nieuwe iPad Air en een iMac met Retina-display.

Met een verwachte lancering in oktober is de ‘Golden Master’ van OS X Yosemite beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Een Golden Master betreft de laatste bètaversie voordat software wordt uitgebracht, tenzij blijkt dat er nog (grote) aanpassingen moeten worden gedaan.

Yosemite, nieuwe iPad Air en Retina iMac

Vorig jaar kwam de Golden Master van Mavericks ongeveer drie weken voordat de update beschikbaar was voor alle gebruikers uit. Voor Yosemite zou dat betekenen dat de definitieve versie half oktober wordt uitgebracht. Volgens geruchten valt dit samen met de introductie van een nieuwe iPad Air en een 27-inch iMac met Retina-display. Naar verwachting kondigt Apple volgende week of de week erop een media-event aan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Behalve het uitbrengen van de Golden Master heeft Apple ook aan ontwikkelaars gevraagd om apps voor OS X Yosemite in te sturen, evenals apps die zijn geschreven in Apple’s nieuwe programmeertaal Swift.

OS X Yosemite: een nieuw gezicht

De grootste verandering in OS X Yosemite is het uiterlijk. Net als in iOS stapt Apple over op een plat ontwerp met transparante menu’s. Maar een nieuw gezicht is natuurlijk niet het enige. Zo krijgt iCloud Drive een centrale plek in Finder, wordt het Berichtencentrum uitgebreid met widgets, krijgt Spotlight nóg meer functies en wordt Safari weer wat sneller. In combinatie met iOS 8 kun je bovendien gebruikmaken van Handoff om vloeiend te schakelen tussen je Mac en iOS-apparaat.

Tip: met Mac voor beginners Yosemite haal je het maximale uit je Mac én uit Yosemite.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
BVL
Lezer
BVL

Jammer dat een herinstallatie van Logic Pro zolang duurt…

Joost
Lezer
Joost

weet iemand of cs4 werkt op osx yosemite?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo Joost, indien getest kun je op de website van RoaringApps controleren of bepaalde software compatibel is met OS X Yosemite: http://roaringapps.com/apps?index=a