Terug naar Zó lang moet je nog wachten op de opvouwbare iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zó lang moet je nog wachten op de opvouwbare iPhone

Door Laura Grootaarts9 juli 2018 12:342 min. leestijd0

De iPhone X ziet er al drastisch anders uit dan alle andere iPhones. Maar in de toekomst staat de iPhone een pas echt bijzondere gedaanteverwisseling te wachten: Apple werkt namelijk aan een opvouwbare iPhone. Het duurt nog wel even voordat je die kunt kopen.

Opvouwbare iPhone in 2021

Volgens The Korea Times brengt Apple volgend jaar nog ‘gewone’ iPhones uit met relatief kleine verbeteringen. Pas ‘enkele jaren later’ komt de eerste opvouwbare iPhone op de markt, reken dus op 2021. Eerdere rapporten maakten ook al melding van een opvouwbare iPhone, toen werd nog gesproken over een release in 2020.

Opvouwbare iPhone

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voor de opvouwbare iPhone werkt Apple samen met LG, zo meldt de bron verder. Die zou de schermen voor het toestel gaan leveren. Al sinds 2016 zouden ze de mogelijkheden voor een samenwerking onderzoeken. LG zou ook de oled-schermen voor de iPhone 2018 leveren. Vorig jaar was Samsung de enige leverancier voor de iPhone X-schermen, en dat zorgde voor vertraging en een hogere prijs.

Wéér niet de eerste

Apple is op dit moment zeker niet de enige die bezig is met het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone. Andere smartphone-fabrikanten werken hier ook al aan. De kans is groot dat Samsung en wellicht ook Microsoft al veel eerder dan Apple een opvouwbare telefoon uitbrengen. Samsung zou van plan zijn om misschien dit jaar al een opvouwbare smartphone introduceren, de Samsung Galaxy X. De kans is groot dat hier een gepeperd prijskaartje aan hangt.

Het gebeurt zelden dat Apple de eerste is met het introduceren van een baanbrekende, nieuwe techniek. Apple probeert nieuwe functies vaak namelijk niet het snelst te ontwikkelen, maar wel het best. Een voorbeeld hiervan is gezichtsherkenning. Samsung was hiermee sneller dan Apple. Maar de gezichtsscanner op de Samsung S8 heeft ondersteuning nodig van een iris-scanner en bovendien bleek al snel dat je het toestel kon ontgrendelen door er een portretfoto voor te houden. Face ID op de iPhone X volgde pas maanden later, maar is wel een stuk degelijker.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar