Terug naar 'Apple's nieuwe vlaggenschip wordt prijsvriendelijker dan de iPhone X'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple's nieuwe vlaggenschip wordt prijsvriendelijker dan de iPhone X'

Door Koen van Ekeren21 maart 2018 14:392 min. leestijd0

Door de TrueDepth-camera en het OLED-scherm heeft de iPhone X relatief hoge productiekosten. Bij de opvolger van de iPhone X zijn die kosten een stuk lager, waardoor hij wel eens goedkoper kan zijn dan de iPhone X.

iPhone XI-concept notch en randen

Opvolger iPhone X goedkoper

Dit meldt analist Luke Lin van Digitimes. Apple zou erin zijn geslaagd om de productiekosten van de nieuwe iPhone (de iPhone XI?) te beperken. Daardoor is de iPhone, die net als zijn voorganger een OLED-scherm zou hebben van 5,8-inch, ruim 10 procent goedkoper te produceren dan het huidige vlaggenschip.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naast de opvolger van de iPhone X wordt er al maanden gesproken over twee andere toestellen. Een daarvan is een Plus-variant van het eerder genoemde toestel. Deze zou een OLED-scherm hebben van 6,5-inch. Het andere model is een betaalbare 6,1-inch iPhone met LCD-scherm.

Over dit laatste toestel doet Lin nog een opmerkelijke uitspraak: hij verwacht dat Apple de 5,8-inch iPhone met OLED-scherm positioneert als het goedkoopste model van de drie nieuwe iPhone-modellen – en dus niet de LCD-iPhone. Dit omdat het OLED-toestel lagere specificaties zou hebben dan de iPhone met LCD-scherm. Het RAM-geheugen zou bijvoorbeeld lager zijn.

Volgens Lin is het ook mogelijk dat de 5,8 inch LCD-iPhone er helemaal niet komt. De ontwikkeling van de iPhone zou lange tijd zijn uitgesteld en kan zelfs nog worden beëindigd, stelt hij.

Komt er een prijsverlaging?

Mochten de productiekosten van het nieuwe vlaggenschip lager zijn, betekent dit uiteraard niet meteen dat dit samengaat met een prijsverlaging. Apple kan er immers ook voor kiezen op de prijs gelijk te houden, om zo de winstmarges te verhogen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar