Terug naar MacBook Pro moet het doen zonder het iconische opstartgeluid …
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro moet het doen zonder het iconische opstartgeluid …

Door Laura Grootaarts1 november 2016 10:452 min. leestijd

Op de nieuwe MacBook Pro hebben een aantal poorten het veld moeten ruimen, de functietoetsen hebben plaats moeten maken voor de multifunctionele Touch Bar en ook moesten we afscheid nemen van de MagSafe-oplader. Maar daar blijft het niet bij. Ook het opstartgeluid is verdwenen.

Opstartgeluid Mac is een klassieker

Iedereen die een Mac heeft (gehad), herkent het opstartgeluid uit duizenden: het geluid werd al in de vorige eeuw geïntroduceerd. Maar op de nieuwe MacBook Pro is het niet meer te horen, zo ontdekte blogger Pingie. Hij ging op zoek op een service-pagina van Apple waar voorheen over dit geluid gesproken werd, maar ook daar wordt er met geen woord meer over gerept.

Apple heeft het geluid waarschijnlijk niet voor niets achterwege gelaten. De nieuwe MacBook Pro heeft geen ouderwetse aan/uit-knop meer. Om de MacBook Pro aan te zetten, hoef je hem alleen nog maar open te klappen. En daar past het opstartgeluid niet meer bij: je moet er toch ook niet aan denken dat je dit iedere keer als je je Mac openklapt hoort:

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Het geluid was zo kenmerkend dat het zelfs verwerkt werd in de Pixar-film Wall-E – het robotje is stiekem een Apple-product

Nieuwe MacBook Pro

Apple presenteerde de nieuwe MacBook Pro vorige week tijdens een keynote. Er zijn drie nieuwe modellen, twee daarvan zijn voorzien van een Touch Bar en Touch ID. Alle nieuwe modellen hebben een nieuw ontwerp. Zo is de nieuwe MacBook Pro nog dunner dan voorheen en is hij uitgerust met een groot Force Touch-trackpad.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden