Terug naar Oproep: jouw vraag over wifi in iCreate
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Oproep: jouw vraag over wifi in iCreate

Door Sven Lamers13 februari 2020 11:531 min. leestijd13

Iedereen heeft wel eens problemen of gedoe met zijn wifi-netwerk. Geen bereik in de kamer die tien meter van de router vandaan ligt. Een Apple TV die maar blijft haperen bij het weergeven van een internetstream. Of vreemde instellingen die voorkomen dat apparaten in je netwerk elkaar kunnen zien, bijvoorbeeld om bestanden te delen. In de volgende iCreate willen we daar een einde aan maken, met een uitgebreid artikel over wifi en thuisnetwerken. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig. We willen namelijk heel graag weten wat voor problemen jij met je netwerk hebt. Laat onder dit bericht een reactie achter met je vraag of probleem en wie weet zie je het antwoord in iCreate 117 terug.

Wil je een reminder krijgen wanneer iCreate 117 verschijnt? Schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

wifi

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

13
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
J. Beuker
Lezer
J. Beuker

Ik heb een Ziggo Connect Box ‘Emta-Compal-Wifi3.0H’. Deze stoort vaak, geen of langzame ontvangst. Ik heb een Airport Time Capsule 2TB 2011 4e generatie eraan gekoppeld die het dan wel goed doet. Hoe kan dit?

René Aalbrechtse
Lezer
René Aalbrechtse

Net overgestapt van KPN naar Delta, nu slechte WiFi ontvangst. Om nu gelijk weer over te stappen is wel erg veel gedoe. Al twee Powerline adapters gekocht, maar nog steeds niet overal goede wifi. Hoe kan ik de WiFi draadloos verbeteren in mijn huis, zonder de router te verplaatsen van de meterkast naar de woonkamer? Je hoort tegenwoordig veel over “mesh WiFi” verbinding?

Charles
Lezer
Charles

Ik weet dat er iemand gebruik maakt van mijn WIFI zonder dat ik er toestemming voor heb gegeven. Hoe kan ik die van mijn WIFI verwijderen.

Eric
Lezer
Eric

Gewoon een ander paswoord geven aan je router en dan niet meer bekend maken aan anderen.

Martin Huisman
Lezer
Martin Huisman

Sinds ik de nieuwste Super Wifi versterker van KPN heb geïnstalleerd, heb ik overal in huis uitstekende wifi ontvangst en bovendien topsnelheden. Echte aanrader !

yjacob
Lezer
yjacob

Hoe kan ik AirPlay gebruiken met de KPN Experiabox v10A als modem/router?
Zou dit kunnen door een gastnetwerk aan te leggen ?

Henk Brekelmans
Lezer
Henk Brekelmans

Mijn macbook kan ongeveer twee keer per maand niet op wifi. Alle andere apparaten wel, hij geeft wel aan verbonden te zijn en ook ip adres is zichtbaar. Ik moet dan se netwerkinstellingen verwijderen, opnieuw opstarten en alles werkt weer. Apple Support heeft geen oplossing. Ik denk dat ie conflicteert met andere netwerken in de buurt. Heb virusscanner verwijderd, lost niets op. Wat kan ik doen??
Henk Brekelmans
Zutphen

Karel
Lezer
Karel

Heeft u toevallig Ziggo? Wij hebben ook al enige tijd problemen, maar dan met de iMac. Vaak maar heel kort WiFi of helemaal niet. Alle andere Apple apparaten werken prima. Volgens Apple Support ligt t aan de hardware, maar hier wordt dan vervolgens geen storing in ontdekt.

Ward Peeters
Lezer
Ward Peeters

Je ziet nu dat er HomeKit ondersteuning komt op sommige accespoints/routers.
Wat heb je daar nu precies aan?

J de Berg
Lezer
J de Berg

Hoe kan je eenvoudig het bereik en/of de snelheid van je WIFI netwerk verbeteren?

RJGS
Lezer
RJGS

Wat is de reden dat een iPhone/ iPad vaak niet op een andere locatie de Wifi “oppakt” wanneer het eerst een goede verbinding had op de oude locatie.
Kamer A perfecte Wifi.
Loop je van kamer A naar kamer B, 10 meter verder, waar via een repeater op zich ook een krachtige Wifi is dan blijft de tel hangen aan kamer A
De Wifi wachtwoorden en naam zijn in beide kamers identiek. Schakel je op je tel. de Wifi even uit en aan, dan wordt het Wifi signaal ook in kamer B direkt opgepakt.
Het probleem is vise versa.

Shirley vos
Lezer
Shirley vos

Mijn iMac geeft bij de WiFi aan dat de verbinding goed is, maar bij het openen van Gmail of weersite krijg ik vaak de melding dat er geen internetverbinding is. Hoe is dat op te lossen?

Oualid Rouchou
Lezer
Oualid Rouchou

KPN heeft tegenwoordig een oplossing om WiFi in huis te versterken. Zij noemen het zelfs superwifi. https://apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/1363412/2-kpn-superwifi-puntenstartpakket/?pos=0 Persoonlijk overweeg ik deze oplossing om het slechte bereik op de 2de verdieping te verhelpen. Heeft iCreate deze getest? Wat zijn de resultaten? Welke oplossingen voor het probleem zijn meer voordehandliggend? Groet Oualid Rouchou