Terug naar Oppassen met T-Mobile
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Oppassen met T-Mobile

Door Redactie iCreate26 februari 2010 19:304 min. leestijd0

Afgelopen maand kwam T-Mobile in actie om hun iPhone positie te verstevigen. Vaste klanten met een iPhone 3G werd onder het mom van een speciale actie een iPhone 3GS aangeboden met uitzicht op een tweejarige verlenging van het abonnement. De informatie waarmee het nieuwe, overenthousiaste, T-Mobile callcenter de klanten probeert te overtuigen stoot bij velen tegen het zere been. Zo wordt er doodleuk beweerd dat de volgende generatie iPhone pas in 2011 verschijnt. De iPhone zou binnenkort ook een stuk duurder worden omdat andere providers de telefoon mogen verkopen.

T-Mobile benadert ook vaste klanten met nog ruim een half jaar abonnement op de teller. Als deze mensen overstappen naar de 3GS zitten ze, met de verlenging van twee jaar, nog bijna drie jaar vast aan T-Mobile en de iPhone 3GS. In drie jaar tijd kan veel gebeuren: een nieuwe generatie iPhone verschijnt op de markt of KPN en Vodafone gaan meevechten om het iPhone-bot.

Als T-Mobile zijn monopoliepositie verliest kan de onderlinge concurrentie prijsverlagingen tot gevolg hebben. Consumenten die zich niet aan T-Mobile hebben gebonden, kunnen dan eindelijk kiezen welke provider ze willen gebruiken. Nu zijn veel bellers verplicht een T-Mobile abonnement af te sluiten omdat ze perse een iPhone willen. De beperkingen van het telefonienetwerk nemen ze dan maar voor lief.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

KPN was de afgelopen maand ook in het nieuws met betrekking tot de iPhone. Een anonieme bron wist Tweakers te melden dat KPN de iPhone vanaf februari mag verkopen. Het gerucht werd met open armen ontvangen door de consument. De opwinding blijkt echter van korte duur als de KPN enkele dagen later ingrijpt. Een interne memo van de Primafoon verkondigt dat het gerucht onjuist is: “KPN heeft in februari geen iPhone in het assortiment.” Toch heerst het vermoeden dat er meer aan de hand is. T-Mobile sprak immers, naast enkele onwaarheden, ook over andere providers die de iPhone gaan aanbieden.

Het is niet algemeen bekend maar KPN verkoopt de iPhone wel degelijk, alleen aan hun vaste klanten. Probeer het zelf maar eens, bel met KPN en vraag naar de afdeling ‘opzeggingen’ omdat je een iPhone wilt hebben. KPN zal kijken hoeveel ze aan je huidige abonnement verdienen om te bepalen in welke gebruikersgroep je valt. Om een idee te geven: bel je met een abonnement van 20 euro per maand en blijf je altijd binnen de bundel, dan gaat de vlieger niet op. Bel je met enige regelmaat buiten je bundel, of heb een duurdere bundel, ga dan eens overleggen met KPN.

Aangezien KPN de iPhone nu al (beperkt) aanbiedt acht ik de kans groot dat de verkoop later dit jaar openbreekt: iedereen aan de iPhone met KPN.

Tijdens al dit getouwtrek houdt Vodafone zich afzijdig, je zou haast vergeten dat ze de Vodafone Super Sim voor iPhone aanbieden. Dit Sim Only abonnement is gericht op consumenten die al een iPhone hebben, maar met het Vodafone-netwerk willen bellen. De kosten van dit abonnement zijn fors lager dan de maandelijkse kosten bij T-Mobile. De consument moet zelf een iPhone aanschaffen, maar met het voordelige abonnement kan dit er wel vanaf.

Het stof dat T-Mobile en KPN hebben doen opwaaien, is weer gaan liggen. Nu is het afwachten wat deze bedrijven, en Apple, in de toekomst brengen. De koopgids van MacRumors laat zien dat we ieder jaar, in de zomer, op een nieuwe iPhone kunnen rekenen. Dat geeft KPN nog een paar maanden de tijd om bekend te raken met het verkopen van iPhones. Hopelijk lezen we na een heerlijk warme zomer dit artikel terug op het scherm van een vierde generatie iPhone, met een KPN abonnement. Speciaal voor de iPhone-gebruikers die zich niet hebben laten verleiden tot het aanschaffen van een tweejarig T-Mobile-abonnement.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar