Terug naar Opinie: Waarom ik nog niet upgrade naar iOS 13
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opinie: Waarom ik nog niet upgrade naar iOS 13

Door Sven Lamers20 september 2019 10:502 min. leestijd6

Gisteravond was het erg druk in de groeps-app van onze redactie. De reden was iOS 13, Apple’s nieuwste besturingssysteem voor de iPhone. Stipt 19 uur stond de hele redactie klaar om deze update te installeren. De hele redactie? Nee, want één redacteur bleef moedig weerstand bieden aan de update-hysterie. Want ik wacht nog even op de volgende versie – iOS 13.1 – en dit is waarom.

ios 13

Wachten tot de laatste bugs verholpen zijn

Meer nog dan andere jaren werd de bèta van iOS 13 geplaagd door bugs. Mensen verloren tijdens de bèta’s bestanden in iCloud, Foto’s bleef maar crashen en er zijn verhalen waarbij de telefoon spontaan schakelt tussen de lichte en donkere modus. Het lijkt erop dat deze problemen nog niet volledig zijn verdwenen in de uiteindelijke release van iOS 13.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Er is niets wat ik echt nú moet hebben

Vroeger was ik er altijd als eerste bij om de nieuwe updates te installeren. Er zaten zo veel nieuwe functies in die ik meteen wilde proberen. Maar eerlijk is eerlijk: deze fascinatie heb ik bij deze nieuwe release niet. De donkere modus? Gebruik ik op mijn Mac ook niet. De nieuwe Herinneringen-app? Ik gebruik Things. Zoek mijn? Daar kan ik nog even op wachten. De nieuwe automatiseringen in Opdrachten vond ik geweldig, maar die komen pas in iOS 13.1. Net als de nieuwe emoji’s overigens. Kortom, er is niets wat ik per se nu móét hebben, dus kan ik de update nog even uitstellen.

iOS 13.1 komt al op 24 september

De belangrijkste reden voor mij om nog niet te upgraden is echter het volgende. iOS 13.1 komt al op 24 september uit! Even voor de duidelijkheid: dit is over 4 (vier!) dagen. Naar verwachting wordt 13.1 een veel stabielere release waar bovendien al een hoop uitgestelde functies in zitten, zoals de genoemde automatiseringen in Opdrachten. Dus, doe je ook mee? Laat al die early-adopters dit weekend even proefkonijn voor Apple zijn, zodat jij straks optimaal kunt genieten van een zo goed als foutloze iOS 13.1. Daar lees je volgende week dan weer alles over.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tim
Lezer
Tim

Ik ben heel blij met ios 13. Apps openen veel sneller (heb 6s). geen last van bugs. die suggesties boven het toetsenbord zijn ook ideaal

Daan Jeuken
Beheerder
Daan Jeuken

Foto’s crasht om de haverklap. Maar het is het waard 🙂

Jaap Cost Budde
Lezer
Jaap Cost Budde

ik werk de hele dag met foto’s, dus dat is rampzalig in mijn geval. Kost zeeen van tijd

Jelle
Lezer
Jelle

Dat de volumebalk niet meer pontificaal over een video heen zit was voor mij al voldoende reden om meteen te updaten 🙂

Thomas
Lezer
Thomas

Ik vond het al een erg instabiele update. Gezondheid crasht zodra ik deze via de widget wil openen, een nieuwe achtergrond instellen wil ook de helft van de tijd niet lukken en zo zijn er nog een paar kleine maar irritante bugs. Het is dat 13 op mijn gloednieuwe iPhone draait, anders had ik ook gewacht. Gelukkig duurt het nog maar een paar dagen voordat 13.1 verschijnt.

Wesley
Lezer
Wesley

Ik heb eigenlijk niet zoveel last van de bugs. Alleen het verwijderen van foto’s wil hij niet, maar voor de rest draait mijn XR als een zonnetje!