Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 13

Opinie: Waarom ik nog niet upgrade naar iOS 13

Auteur: Sven Lamers
6 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Gisteravond was het erg druk in de groeps-app van onze redactie. De reden was iOS 13, Apple’s nieuwste besturingssysteem voor de iPhone. Stipt 19 uur stond de hele redactie klaar om deze update te installeren. De hele redactie? Nee, want één redacteur bleef moedig weerstand bieden aan de update-hysterie. Want ik wacht nog even op de volgende versie – iOS 13.1 – en dit is waarom.

ios 13

Wachten tot de laatste bugs verholpen zijn

Meer nog dan andere jaren werd de bèta van iOS 13 geplaagd door bugs. Mensen verloren tijdens de bèta’s bestanden in iCloud, Foto’s bleef maar crashen en er zijn verhalen waarbij de telefoon spontaan schakelt tussen de lichte en donkere modus. Het lijkt erop dat deze problemen nog niet volledig zijn verdwenen in de uiteindelijke release van iOS 13.

Er is niets wat ik echt nú moet hebben

Vroeger was ik er altijd als eerste bij om de nieuwe updates te installeren. Er zaten zo veel nieuwe functies in die ik meteen wilde proberen. Maar eerlijk is eerlijk: deze fascinatie heb ik bij deze nieuwe release niet. De donkere modus? Gebruik ik op mijn Mac ook niet. De nieuwe Herinneringen-app? Ik gebruik Things. Zoek mijn? Daar kan ik nog even op wachten. De nieuwe automatiseringen in Opdrachten vond ik geweldig, maar die komen pas in iOS 13.1. Net als de nieuwe emoji’s overigens. Kortom, er is niets wat ik per se nu móét hebben, dus kan ik de update nog even uitstellen.

iOS 13.1 komt al op 24 september


kooptip

De belangrijkste reden voor mij om nog niet te upgraden is echter het volgende. iOS 13.1 komt al op 24 september uit! Even voor de duidelijkheid: dit is over 4 (vier!) dagen. Naar verwachting wordt 13.1 een veel stabielere release waar bovendien al een hoop uitgestelde functies in zitten, zoals de genoemde automatiseringen in Opdrachten. Dus, doe je ook mee? Laat al die early-adopters dit weekend even proefkonijn voor Apple zijn, zodat jij straks optimaal kunt genieten van een zo goed als foutloze iOS 13.1. Daar lees je volgende week dan weer alles over.