Terug naar Onze verwachtingen voor nieuwe MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Onze verwachtingen voor nieuwe MacBook Pro

Door Redactie iCreate14 februari 2011 18:312 min. leestijd2

Volgens de laatste geruchten verschijnt de nieuwe MacBook Pro op 1 maart. Wat zal deze update brengen? De iCreate-redactie kijkt in zijn glazen bol.

Bart Smakman: ‘Nieuw display voor 13-inch MBP’
Er is zoveel te doen geweest rondom de ‘Sandy Bridge’-processors, het zou me verbazen als ze niét in de nieuwe MacBook Pro zitten. Kijk ik dieper in de glazen bol, dan zie ik dat de MacBook Pro een harde schijf én een Solid State Drive krijgt. Of dit ten kosten van de DVD-speler gaat, durf ik niet te zeggen. Wat ik wél durf te verkondigen is het nieuwe display voor de 13-inch MBP, die stijgt in resolutie van 1280 x 800 naar 1440 x 900 pixels.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bram Balk: ‘Optische schijf blijft in de MBP zitten’
Steve Jobs zei afgelopen jaar dat de MacBook Air de richting zal aangeven voor de toekomst. Ik neem aan dat je die opmerking vrij letterlijk mag nemen: veel elementen die je nu in de MacBook Air ziet, zullen ook in de andere laptops terecht komen. Dus: Apple zal een MacBook Pro willen leveren met een batterij die veel langer meegaat en over willen schakelen op SSD-schijven. Voor een professionele laptop is SSD echter nog steeds een dure grap (want je wilt veel opslagruimte). Het zou me daarom niets verbazen als Apple voor hybride schijven kiest, die nu ook al aangeboden worden door schijvenfabrikant Seagate. Dit zal de prestaties en snelheid van Apple’s professionele laptop aanzienlijk verbeteren. De optische schijf blijft overigens in de MacBook Pro zitten.

Fred van Lierop: ‘Wellicht iWork ’11’
Verschillende bronnen menen dat de nieuwe MacBook Pro-modellen een enigszins gewijzigd ontwerp (gewijzigd panel-design) krijgen, maar ze zeggen ook dat die dan met Mac OS X Lion worden geleverd en aangezien Lion pas in de zomer wordt verwacht, zou dat ook voor de nieuwe MacBook Pro’s en iMacs gelden. Ik verwacht eigenlijk geen gewijzigd design en ook nog geen Lion.  De Sandy Bridge-processor is wel een mogelijkheid, maar door de vertraagde levering vanwege een fout (zie mijn blog over de MacBook Air) ben ik daar niet zeker van. Om de introductie toch met iets positiefs te kunnen afsluiten, komt Apple wellicht met iWork ’11.  We zullen het zien.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Menno
Lezer
Menno

Hoi Bart,

Kun je ook iets zeggen over het beleid m.b.t. het installeren van applicaties binnen OSX? Is het straks enkel mogelijk om via de app store applicaties te kopen en installeren of blijft de mogelijkheid bestaan om software aan te schaffen en installaties “handmatig” uit te voeren.

Mvg,
Menno

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Hallo Menno, De App Store is volgens Apple de toekomst. Toch zul je nog jaren software op een schijfje kunnen kopen. Volgens mij zijn daar twee redenen voor: 1. Grote softwarefabrikanten zoals Microsoft en Adobe blijven software op schijf uitbrengen omdat ze niet staan te springen om in de App Store te verkopen. Waarom? Apple krijgt 30 procent van elke aankoop. 2. Apple moet rekening houden met oude Macs. De App Store vereist Snow Leopard, dat zet Leopard-gebruikers buiten spel. Voor die klanten moet software als ilife ook op schijf worden uitgebracht. iLife werkt namelijk wel op Leopard. Weet wel;… Lees meer »