Terug naar Onze verwachtingen van de nieuwe iMac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Onze verwachtingen van de nieuwe iMac

Door Daan Jeuken3 februari 2011 11:112 min. leestijd1

Op onze Apple-agenda staat in maart een kruisje voor een mogelijke iMac-update. Maar wat zal de nieuwe iMac brengen? De iCreate-redactie kijkt in zijn glazen bol.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Daan Jeuken: ‘Geen revolutie’
Ik verwacht geen revolutionaire snufjes zoals Light Peak, deze lijken me meer geschikt voor de grote update, begin 2012. In deze update zullen de tweede generatie chips van Intel hun voorgangers opvolgen in de iMac. Dit is geen revolutie, want er zijn al pc’s waar deze chips in zitten. Ik verwacht ook een vaste intrede van de SSD-schijven. Evenmin een revolutie, want ze zijn al optioneel bij de huidige iMacs en zitten reeds standaard in de MacBook Air.

Verder verwacht ik nog weinig vuurwerk. De evolutionaire updates zullen de moeite waard zijn om de aanschaf van je nieuwe iMac nu nog een paar maandjes voor uit te stellen. Grote revoluties die de moeite waard zijn om je huidige iMac de deur uit te doen zullen echter nog een jaartje op zich laten wachten.

Bart Smakman: ‘Magic Trackpad bij elke iMac’
Verwacht niet teveel van de nieuwe iMac. Apple zal er een snellere processor in plakken en nieuwe grafische kaarten van NVidia aanbieden, maar dat is het dan ook. De huidige iMac is al een prachtige machine en ik verwacht geen nieuw design. De beeldschermformaten voldoen ook prima; 21,5-inch is een prima maatje voor de doorsnee computeraar en 27-inch is een blijvertje aangezien het Cinema Display ook net leverbaar is in 27-inch uitvoering. Functies als Blu-ray, Light Peak en betere displays kun je vergeten. Als Apple hier al brood in ziet, duiken ze als eerst op bij de Mac Pro.

Is er dan niets boeiends te melden? Jawel, ik denk (lees: hoop) dat elke iMac wordt uitgeleverd met een Magic Trackpad.

Bram Balk: gebruikelijke hardware-update
Het huidige model van de iMac is relatief nieuw en maart is niet de maand voor een grote aankondiging. Bovendien zou de nieuwe iMac overschaduwd worden door de nieuwe iPad, die ieder moment aangekondigd kan worden. Dus neem maar van mij aan: alleen de onderdelen worden vernieuwd. Zo kun je denken aan een nét iets snellere processor, een nieuwe videokaart en meer opties voor SSD-opslaggeheugen. Het zal dus de gebruikelijke hardware-update zijn, die we drie keer per jaar voorbij zien komen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frosty
Lezer
Frosty

En kunnen jullie voor de macbook (pro) ook is zo’n glazenbol-sessie doen?