Terug naar Ontwikkelt Apple een zelfrijdende auto?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontwikkelt Apple een zelfrijdende auto?

Door Daan Jeuken4 februari 2015 11:173 min. leestijd1

Een zwarte Dodge Caravan die wordt geleased door Apple heeft gisteren voor veel opschudding gezorgd. De minivan werd gespot in San Francisco, rondrijdend met een indrukwekkend arsenaal aan camera’s op het dak en dat was voer voor speculatie. Wat voert Apple in zijn schild? Ontwikkelt het StreetView à la Google? Of een zelfrijdende auto (ook wel à la Google)?

minivan

StreetView

Apple’s Kaarten zijn sinds de introductie behoorlijk verbeterd, maar er is één aspect waarvoor nog veel mensen teruggrijpen naar Google Maps: StreetView. Het zou een logische en zeer welkome toevoeging zijn aan Kaarten. Om deze achterstand goed te maken zal Apple echter nog flink aan de bak moeten, want tot dusver is de auto alleen gesignaleerd in San Francisco, terwijl Google al grote delen van de aardbol heeft gecoverd. Als Apple daadwerkelijk een StreetView wil introduceren, dan zal het dat ook sneller moeten uitrollen dan Flyover – de 3D-weergave van een aantal grote steden ter wereld die wat ons betreft weinig toevoegt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zelfrijdende auto?

Onlangs speculeerden we wat Apple aanmoet met de $ 142 miljard aan cash die het in bezit heeft. Wat ons betreft mag het bedrijf daarbij best eens gek doen met futuristische projecten. Net als Google, dat experimenteert met een lift naar de ruimte, robots en … zelfrijdende auto’s.

Volgens minister Schultz van Haegen van infrastructuur zijn in 2020 de eerste zelfrijdende auto’s op de markt en hoeven we over 20 jaar allemaal niet meer te sturen. Apple heeft al jaren interesse in de auto-industrie: Phil Schiller bekende al eens dat er vóór de iPhone al plannen waren voor een iCar en CarPlay en het gisteren nog toegewezen patent om je auto te openen en te starten met je iPhone bewijzen dat Apple de auto niet is vergeten.

Het lijkt ons stug dat Apple zelf auto’s gaat verkopen. Bovendien heeft Apple geen vergunning om met zelfrijdende auto’s rond te rijden. We kunnen ons echter wel heel goed voorstellen dat Apple samenwerkt met autofabrikanten, zodat die het systeem kunnen implementeren in hun nieuwe auto’s en het ook op bestaande auto’s kan worden toegepast. Het lijkt ons een logische gang van zaken: autofabrikanten zijn goed in het maken van auto’s, Apple blinkt uit in het maken van software. Combineer die twee en de zelfrijdende auto is ineens een stuk dichterbij. Al is het wel te hopen dat we dan niet met zo’n camera-imperiaal hoeven rond te rijden zoals de gespotte Dogde Caravan.

icar

Toch zouden we een iCar ook wel leuk vinden. 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jans
Lezer
Jans

ik heb zelf wat gelezen op http://www.zelfrijdend.com en ik ben erg benieuwd naar de zelfrijdende auto’s