Terug naar App-ontwikkelaars verliezen interesse in iMessage-apps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

App-ontwikkelaars verliezen interesse in iMessage-apps

Door Koen van Ekeren17 maart 2017 14:442 min. leestijd0

Sinds iOS 10 heeft iMessage een eigen App Store, waardoor je de berichtendienst kunt opfleuren met allerlei games, gifs en andere content. Maar een half jaar nadat Apple de iMessage-apps met veel bombarie aankondigde, begint de interesse voor de apps al te vervagen – in ieder geval bij ontwikkelaars.

Populariteit iMessage-apps neemt af

Dit concludeert analistenbedrijf Sensor Tower op basis van een onderzoek. Het rapport laat zien hoe de groei van het aantal iMessage-apps in de afgelopen maanden fors is afgenomen.iMessage-apps

In de eerste maanden nam de hoeveelheid iMessage-apps nog explosief toe. Ontwikkelaars publiceerden in september, de maand van de lancering, 400 apps. In de twee resterende maanden groeide het aantal apps met ongeveer 100 procent. Dit percentage lag in december op 65 procent, toen er bijna 4.000 apps beschikbaar waren.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Daarna kreeg iMessage te maken met een flinke dip. In januari daalde de hoeveelheid nieuwe apps naar 18 procent en in februari zelfs naar 9 procent. Nu ligt het aantal iMessage-apps ongeveer op 5.000.

Apple lijkt zich te realiseren dat het niet de goede kant op gaat met de populariteit van de dienst. Afgelopen week publiceerden ze een nieuwe commercial, waarin ze stickers in iMessage naar de echte wereld brengen. De flitsende commercial duurt 1 minuut en laat zien hoe mensen rondrennen in een drukke straat, terwijl ze elkaar beplakken met stickers.

Games het populairst

Ook onderzocht Sensor Tower verschillende categorieën in iMessage-apps. Games blijken met afstand de populairste categorie; bijna 26 procent van het aantal gedownloade apps in iMessage is een spel. Deze uitkomst is niet heel verwonderlijk, aangezien games ook de grootste categorie in de App Store zijn. Op de tweede plaats staat de categorie entertainment (17 procent), gevolgd door hulp-apps (9 procent).
iMessage-apps, categorie

iMessage in iOS 10

in iOS 10 kreeg de berichtendienst iMessage veel nieuwe functies. Dat zijn bijvoorbeeld de effecten in berichten, handgeschreven notities, Digital Touch-berichten en de populaire iMessage-stickers.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 10
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar